Nazad

Englezi besni, Srbiji se loše piše

Izvor: Mondo - Sport - Sreda 17.10.2012 - 13:56

Engleska fudbalska javnost šokirana scenama iz Kruševca, traži žestoke kazne: izbacite ih iz međunarodnog fudbala, neka igraju pred praznim tribinama, urlaju preko medija.

ilustracija

"Koliko još treba da trpimo taj bolesni rasizam koji prati Englesku na utakmicama u zemljama istočne Evrope? Scene u Srbiji bile su toliko, razočaravajuće poznate, uvredljivo skandiranje, rasistički povici, udarci na terenu...Prethodni put ovo se reprezentaciji Engleske (do 21 godine) dogodilo pre pet godina, a tada je Srbija kažnjena smešno, samo sa 16.000 funti. Patetično! Ovog puta, kazna za zločin mora da bude odgovarajuća, a to znači izbacivanje Srbije iz međunarodnog fudbala. Ništa drugo ne bi bilo dovoljno za ovu sramotu, koja ne sme više da se ponavlja".

Sve ovo piše u komentaru britanski "Dejli Mejl" izveštavajući o scenama iz Kruševca gde je sve bilo u redu do 94. minuta, a onda su počele budalaštine.

Majmunski krici sa tribina, zaletanje naših "orlića" na kolege iz engleske reprezentacije, razmena udaraca između onih koji bi trebalo tu decu da uče, osim fudbalskim veštinama, tako i dostojanstvenom ponašanju...

 

Pre nego što napišete komentar na ovu vest u stilu: "E, baš su ti Englezi našli da nam pridikuju, oni koji su bili kolonijalisti, porobljavali pola sveta, koji su nas više puta bombardovali, pa i kad smo bili saveznici" i slično (što je sasvim tačno), trebalo bi da imate na umu da nisu tema Englezi, već MI.

Koliko puta treba da se sami "namestimo" da nam dođe iz donjeg dela tela u glavu!? Neverovatno! Da, naravno da je za tuču potrebno dvoje, ali da bi se izbegla tuča i gluposti dovoljno je da jedan bude pametan, tačnije pametniji.

Engleski mediji bruje o dešavanjima u Kruševcu posle utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske (0:1), bruje o skadalu i sramoti. Zaključak je uglavnom isti - bolesna mržnja.

ilustracija

Isti taj "Dejli mejl" prenosi tvitove raznoraznih fudbalera Premijer lige. Među njima je i Anton Ferdinand, fudbaler Kvins Park Rendžersa, zbog kojeg je Džon Teri otišao iz reprezentacije Engleske, a sve baš zbog rasističkog skandala.

"Pitam se da li će Blater (predsednik FIFA) sada reći da treba samo da se rukuju i sve je u redu?", napisao je Ferdinand, mlađi brat defanzivca Mančester junajteda Rija Ferdinanda.

Napadač Boltona Benik Afobe piše da je gledao sramotne scene u Srbiji i da bi cela nacija trebalo da se stidi (mislio je na nas, razume se)...

I legendarni fudbaler Pol Ins, čiji je sin Tomas igrao u Kruševcu, traži oštru kaznu za Srbiju - bar 10 godina van takmičenja!

"Sramotno! Ne postoji nikakvo opravdanje za ono što se dogodilo. Da ja odlučujem, izbacio bih Srbiju sa narednih pet evropskih i svetskih prvenstava", rekao je uzbuđeno Ins.

Fudbalska asocijacija Engleske odmah je slučaj prijavila UEFA. Selektor mlade engleske reprezentacije Stjuart Pirs je engleskim medijima rekao da je mislio da je od prethodne kazne fudbal u Srbiji napredovao, ali se prevario.

Namestili smo se, kako se to kaže, i sada čekamo presudu UEFA. Sigurno je da nije isto kad Englezi pritisnu evropsku "kuću fudbala" ili neko drugi. Dakle, spremimo se na tešku kaznu iz Niona. Verovatno ni Mišel Platini neće moći ništa da uradi da nam pomogne.

Englezi očekuju od UEFA da zabrani mladoj reprezentaciji Srbije da se takmiči u narednom ciklusu za EP, a da "A" tim sve utakmice u naredne četiri godine (!) igra pred praznim tribinama.



 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: