Nazad

Fed Kup: Čehinje odbranile titulu

Izvor: B92 - Sport - Nedelja 04.11.2012 - 16:07

Ženska teniska reprezentacija Češke odbranila je titulu u Fed Kupu savladavši u finalu u Pragu selekciju Srbije sa 3-1 u pobedama.

teniserke

Odlučujući poen Čehinjama donela je Lusi Šafarova koja je u četvrtom meču savladala Jelenu Janković sa 6:1, 6:1.

Prethodno su Čehinje u subotu lako stigle do vođstva od 2:0 nakon pobeda Šafarove i Kvitove, a u prvom meču u nedelju rezultat je na 2-1 smanjila Ana Ivanović pobedivši Petru Kvitovu sa 2:0 u setovima.

Čehinje su tako došle do sedme titule u Fed Kupu.


Šafarova - Janković 6:1, 6:1

jankovic

Jelena je pre ovog odigrala šest mečeva protiv Šafarove i dobila je čak pet. To Čehinji nije smetalo da počne odlično i napravi brejk već u prvom gemu.

Šafarova se bolje snašla na startu meča, bez problema je potvrdila brejk, a onda je u maratonskom trećem gemu iskoristila drugu brejk šansu i došla do velikih 3:0. Imala je Jelena u četvrtom gemu dve prilike da vrati jedan brejk ali nije ih iskoristila i Šafarova je dobivši taj gem praktično i rešila prvi set u svoju korist (4:0).

Srpska teniserka se 'upisala' tek u petom gemu, ali Šafarova nije posustala, dobila je preostala dva gema, napravila je još jedan brejk i ubedljivo je rešila prvi set u svoju korist - 6:1.

Drugi set Jankovićeva je počela dobro, dobila je uvodni servis gem, ali nije mogla da ozbiljnije ugrozi servis rivalke. Šafavorva je bila stabilnija i u četvrtom gemu je napravila novi brejk za 3:1. Tada je praktično i rešen ovaj duel. Čehinja je dobila dodato samopouzdanje, počela je da pogađa vinere iz svih pozicija i lako je privela meč kraju dobivši i preostala tri gema.


Ivanović - Kvitova 6:3, 7:5

ivanovic


Obe teniserke su čuvale svoj servis u uvodnim gemovima meča, Kvitova je napravila nekoliko neočekivanih greški, Ivanovićeva je stigla do 15:30 u trećem gemu, ali je Čehinja popravila servis i povela 2:1.

Nakon što je lako izjednačila, Ivanovićeva je izvršila novi pritisak na servis Čehinje i iz druge šanse stigla do brejka. Ovo je Ani podiglo samopouzdanje, pogodila je liniju i as udarcem kapitalizovala ovaj poen za 4:2.

Ivanovićeva je sjajno odigrala u finišu seta, nije čekala svoj servis, te je posle maratonske borbe u devetom gemu iskoristila sedmu set loptu za 6:3.

Naša teniserka je nastavila u istom ritmu i u drugom setu, Kvitova se mučila da joj parira na pravi način, nastavila je da greši, poklonila je Ani tri brejk lopte, ali ih Ivanovićeva nije iskoristila, pa je posle dva gema bilo 1:1.

Međutim, nakon što je bez izgubljenog poena osvojila sledeći gem, Ivanovićeva je ponovo dobro igrala na servis Čehinje, opet je stigla do tri brejka šanse, ali je ovaj put iskoristila treću i stekla novu prednost koju je ekpsresno kapitalizovala u 4:1.

Ana je bila na korak od pobede, imala je servis za meč na 5:3, ali je pritisak učinio svoje, slabo je servirala, a Kvitova je znala kako da iskoristi šansu te je napravila prvi brejk na meč. Potom je osvojila još jedan gem i izjednačila na 5:5, uz blagu psihološku prednost.

Ivanovićeva se međutim ekspresno vratila u ritam, bez izgubljenog poena stigla je do šesto gema, a potom iskoristila kontrapritisak na rivalku te iskoristivši treću meč loptu stigla do 7:5 i pobede za 2-1.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: