Nazad

FED KUP: Problemi za Srbiju, ali i Češku

Izvor: Mondo - Sport - Utorak 23.10.2012 - 11:36

Ana Ivanović i Jelena Janković, a na drugoj strani Petra Kvitova, možda neće biti maksimalno spremne za finale takmičenja u Pragu.

ana i jelena

Početak borbi za trofej Fed kupa sada je već prilično blizu.

Sezona je, što se tiče nastupa na turnirima, završena za većinu teniserki, u toku je WTA šampionat osam najboljih u Istanbulu, a onda, za vikend 3. i 4. novembra, okršaj Češka - Srbija.

Selektor Dejan Vraneš priznao je da Ana Ivanović (kuk) i Jelena Janković (butni mišić) imaju određenih zdravstvenih problema.

"Obe se trude da saniraju povrede i što bolje se spreme za meč. Ima još vremena i nadam se da će sve biti u redu. Ako bude potrebe za terapijama, u reprezentaciji će imati na raspolaganju lekara i kiropraktičara", rekao je Vraneš za "Večernje novosti".

Okupljanje nacionalnog tima je u ponedeljak u Češkoj, a pored Jelene i Ane, igraće Bojana Jovanovski i mlada Aleksandra Krunić, pošto Vesna Dolonc još nije dobila dozvolu ITF, nakon promene državljanstva.

Vraneš prati i šta se događa u protivničkom taboru.

"Petra Kvitova takođe ima određenih problema i morala je da preskoči neke turnire. Nedavno je najavila da će igrati u finalu, bez obzira na sve. Ostale teniserke im nisu u sjajnoj formi, ali su ipak opasne. Pretpostavljam da će igrati još Safarova, Zakopalova i Hradecka".

Jelena Janković dala je intervju "Sportskom žurnalu" i istakla da povrede ili slabija forma pred mečeve reprezentacije često umeju da zavaraju.

"Sve se menja kada igrate za svoju zemlju. Osećanja su intenzivnija i nezahvalno je bilo šta prognozirati. Dešavalo se da i sama budem van forme, ali da se to na terenu ne primeti i da iznenadim i samu sebe i navijače".

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: