Nazad

Federer prepušta tron Đokoviću?

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI - Sport - Utorak 18.09.2012 - 10:16

Švajcarac najavio da odlazi na odmor, gotovo sigurno preskače azijsku turneju, gde Novak ne brani nijedan poen

federer

NAŠ najbolji teniser Novak Đoković neočekivano je dobio realnu šansu da se vrati na svetski tron već u drugoj nedelji oktobra! Rodžer Federer je posle mečeva u Dejvis kupu, gde je doprineo pobedi Švajcarske protiv Holandije, najavio pauzu "do daljnjeg" i odlazak na odmor. To podrazumeva da će najverovatnije da preskoči turnire u Pekingu (serija 500) i masters u Šangaju posle toga (serija 1.000), baš kao što je učinio i prošle godine kad je posle učešća u reprezentaciji pauzirao sve do 31.10. i takmičenja u Bazelu.

Kako je trenutna razlika između Rodžera i Novaka na ATP rang listi 1.335 poena, jednostavnom matematikom dolazi se do zaključka da trofeji u ova dva kineska grada Đokovića vraćaju na prvo mesto belog sporta.

- Izuzetno mi je potreban odmor. Povređen sam, sve me boli, umoran sam i iscrpljen i neophodno mi je da uzmem slobodno vreme i vidim šta ću i kako ću posle toga - rekao je Federer posle duela u Dejvis kupu.

Švajcarac još nije odlučio koje turnire će da igra u narednih par meseci, a koje ne, ali se očekuje da će da propusti azijsku turneju.

- Ništa nije sigurno, a čak iako imam određeni plan, lako mogu da ga promenim. Moraću da sednem, uzmem papir i olovku i vidim šta mi je zaista važno i koji su mi prioriteti – objasnio je Rodžer.

Javnost već procenjuje da bi mogao da zaigra tek u Bazelu, dok je velika dilema njegov odlazak na masters u Parizu, koji igrači preterano ne vole, jer se u tom periodu pripremaju za završno ATP takmičenje u Londonu.

Sa druge strane, Novak će imati dovoljno vremena da se fizički i psihički odmori posle Ju-Es opena i pun elana napadne svoj treći pehar u Pekingu (osvajao titule 2009. i 2010.), odnosno drugi u Šangaju (bio najbolji 2008, a stao u polufinalima 2009. i 2010.).
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: