Nazad

Grci bez pola tima u kvalifikacijama

Izvor: Mondo - Sport - Četvrtak 11.10.2012 - 13:26

Pred mečeve protiv BiH i Slovačke, u nastavku trke za plasman na Mundijal 2014. selektor Fernando Santoš muči muku sa povredama reprezentativaca.

ilustracija

Selektor fudbalske reprezentacije Grčke Fernando Santoš suočen je sa problemima zbog povreda brojnih igrača pred utakmice sa BiH i Slovačkom, u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2014. u Brazilu.

Najnoviji peh grčki nacionalni tim zadesio je na poslednjem treningu kada je vezista Panatinaikosa Lazaros Hristodopulos istegao butni mišić. Zbog povrede propustiće obe utakmice. Protiv BiH u petak u Atini i 16. oktobra na gostovanju Slovačkoj u Bratislavi.

Ironija je što je Santoš pozvao Hristodopulosa kao zamenu za defanzivca Šalkea Kirjakosa Papadopulosa, koji je ranije otpao sa spiska.

Portugalski stručnjak sada je u ekipu uvrstio igrača sredine terena solunskog PAOK-a Jorgosa Fotakisa.

Oba meča propustiće i defanzivac Panatinaikosa Lukas Vintras, koji je slomio kosti stopala, dok glavobolje Santošu zadaje i mogući izostanak defanzivca francuskog drugoligaša Monaka, Jorgosa Cavelasa, koji je, zbog virusne infekcije prebačen u bolnicu na ispitivanje!

Cavelas je ranije ove nedelje bio pozvan kao zamena za Hosea Holebasa iz Olimpijakosa, povređenog tokom vikenda na prvenstvenoj utakmici nacionalnog prvenstva.

Nemajući izbora, Santoš je iz mlade reprezentacije pozvao 18. godišnjeg defanzivca PAOK-a Kostasa Satafilidisa, koji će ostati sa A timom ukoliko Cavelas ne bude spreman za predstojeće mečeve.

Nakon dve odigrane utakmice Grčka je drugoplasirana u G kvalifikacionoj grupi sa šest bodova, koliko ima i vodeća Bosna i Hercegovina uz mnogo bolju gol-razliku.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: