Nazad

Hanska Morava, primer uspeha

Izvor: OK RADIO - Sport - Sreda 24.10.2012 - 09:29

Dok u većini vranjskih klubova, u raznim takmičarskim sportovima, vlada haotično stanje, dotle košarkaši klub Morava služi kao primer kako treba uspeti, održati se i nastaviti sa napredovanjem.

Prstojević
Srđan Prstojević, predsednik kluba, ističe da je bitno da ljudi koji vode klub budu iz sporta i da svoj sportski imidž grade na ličnom i porodičnom autoritetu.
 
- Sa Miodragom Kostićem, sportskim direktorom smo u klubu od osnivanja, od 1975. godine. Prošli smo sve faze kroz klub, od omladinske selekcije do prvog tima. 
 
Klub i košarka zauvek su preokupirali naša srca, pa smo kasnije nastavili da radimo u košarci kao sportski radnici. 
 
Nije bilo nimalo lako, trebalo se je izboriti za ono u šta smo duboko verovali – u organizaciju rada zasnovanu na svojim kadrovima, koja će u nekom dužem vremenskom roku dati prave rezultate – ističe Prstojević.
 
On, s ponosom, ističe dugogodišnji rad sa mlađim kategorijama, ulaganje u sopstveni kadar koji danas čini okosnicu tima.
 
- Pre dve godine smo igrali Juniorsku ligu Srbije, posebnu pažnju smo poklanjali svim selekcijma u klubu. 
 
Nismo po svaku cenu, jurili rezultate već strpljivo radili na stvaranju košarkaša koji će u dužem vremenskom periodu biti nosioci igre. 
 
To se pokazalo, danas kada je opšta besparica, kao najbolje moguće rešenje. 
 
S ponosom ističemo da su u klubu većina igrača iz naše škole, a ostale smo doveli iz okruženja, iz Leskovca, Surdulice i Vranja. To je naš pun pogodak – kaže Prstojević.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: