Nazad

Ikodinović: Ovo je sramota

Izvor: B92 - Sport - Sreda 31.10.2012 - 15:05

Legendarni srpski vaterpolista Danilo Ikodinović istakao je da je iznenađen poslednjim dešavanjima u nacionalnom timu.

Danilo Ikodinović

U kolumni za „Sport“ proslavljeni reprezentativac bez dlake na jeziku je rekao da je nedopustivo da igrači budu ti koji smenjuju selektora.

„Na ovom primeru je Savez pokazao slabost. Nedopustivo je da igrači smenjuju selektora. Oni treba da rade svoj deo posla. Na kraju, čemu služi Stručni savet?“, rekao je Ikodinović, „Da se razumemo, igrače obožavam, sa mnogima sam se borio rame uz rame. Često ih zovem i dajem podršku. Ali, tužno je što se oni pitaju oko strateških stvari“.

Ikodinović je istakao da mora da se zna šta je čiji posao i da se nada da će reprezentacija samo jača izaći iz trenutne situacije.

„Odavno sam izašao iz vaterpola i možda nemam pravo da pričam, ali sam u ovom sportu proveo najveći deo života. Želim im svu sreću i pre svega da se dozovu pameti. Imamo ponajbolju ekipu na svetu i greh je ako u bliskoj budućnosti ne osvoje još gomilu zlatnih medalja. Međutim, ovo nije način za rešavanje problema. Nadam se, najiskrenije, da će posle svega da usledi serija pobeda, a ne pad. Ali, mora da se zna šta je i čiji posao“, istakao je Danilo Ikodinović.

Pre dve nedelje osmorica igrača je pismom upućenom čelnicima Vaterpolo saveza Srbije istaklo svoju nezadovoljstvo radom selektora Dejana Udovičića, koji je u ponedeljak napustio tu funkciju. Od tada se mnogo spekulisalo ko bi mogao da ga zameni, a Igor Milanović je već istakao da bi on trebalo da bude novi selektor.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: