Nazad

Janković: Ne podnosi se ostavka pred derbi

Izvor: Mondo - Sport - Ponedeljak 12.11.2012 - 15:07

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković tvrdi da bi podneo ostavku posle poraza od OFK Beograda da se klub ne nalazi u velikoj krizi i da za pet dana nije utakmica sa Partizanom.

ilustracija

Počelo je neočekivano dobro, a sada je neočekivano loše.

U nedelji pred 143. "večiti derbi", fudbaleri Crvene zvezde nalaze se u seriji od tri poraza u pet prvenstvenih utakmica, kojima su sa prvog mesta ekspresno pali na ozbiljnih osam bodova zaostatka za Partizanom.

U prvoj od četiri utakmice u nizu u kojima nisu pobeđivali prošle sezone, crveno-beli nisu promenili trend ni ove. Sada, čekajući subotu i 19 časova, kada u Ljutice Bogdana dolazi najveći rival, trener Aleksandar Janković i igrači moraju da:

a) Shvate u čemu je problem;

b) Pronađu način da ga reše;

U suprotnom, posle "minus 10" na zimskoj pauzi u sezoni 2011/12, ove zime moglo bi da bude još depresivnije.

Posle poraza od OFK Beograda u nedelju, Janković se pojavio pred novinarima u ponedeljak, odmah nakon odraženog treninga i rekao da bi u svakoj drugoj situaciji podneo ostavku, osim u ovoj u kojoj se Zvezda nalazi.

U trenutku kada u klubu "puca po šavovima", kada se predsednik ćutke povlači sa funkcije i ostavlja brod koji tone, Janković ne želi i sam da iskoči iz njega. Tim pre što je derbi za pet dana.

"Moramo da idemo napred, ali ne smemo da bežimo od stvari koje su nam se dogodile", rekao je Janković, a onda dodao:

"Za nama je katastrofalna utakmica i definitivno najgore izdanje Zvezde ove sezone. Ja sam odogovoran čovek prema poslu i prema ljudima sa kojima sarađujem i ne treba mi ništa više od jučerašnje utakmice da bih podneo ostavku".

Ipak...

"Da je klub u nekom drugom stanju, ostavka bi juče bila aktivna, međutim, u ovom trenutku kada je klub u tranziciji, kada je predsednik u odlasku i kada je, po rečima (potpredsednika Aleksandra) Antića, uprava u nekoj vrsti promene, kada ne postoji sportski direktor u klubu, ja ne mogu da odem. Na pet dana pred 'večiti derbi' neću to uraditi, jer imam veliko poštovanje prema momcima sa kojima sarađujem", istakao je Janković.

Janković je ekipu preuzeo krajem avgusta, posle prve utakmice u sezoni kada je Rad uzeo bod na "Marakani" (2:2). Posle šokantne eliminacije u Bordou, vezao je sedam pobeda u nizu, šest u prvenstvu i jednu u Kupu, a onda se dogodila Subotica (0:3).

Od tada, Crvena zvezda ne liči na psihički stabilan tim, što mnogi povezuju i sa nagomilanim dugovima prema igračima, ali i previranjima u klubu. Pojedini fudbaleri, koji su letos mogli da odu, a ostavljeni su zbog važnosti osvajanja titule, ove sezone nisu ni svoja senka, što ponovo otvara pitanje njihove motivacije.


Sve to, Janković oštro pobija rečima...

"Njih je najlakše kritikovati i oni su na žestokom udaru. Ja kao čovek koji radi sa njima neću da ih ostavim sada. Imamo obavezu da izguramo sve ovo, a kada prođe prvi deo sezone sešćemo i razgovarati o tome šta i kako dalje", dodao je trener crveno-belih.

Janković je dodao da "iz poštovanja prema instituciji kluba" ne želi da priča o trenutnoj situaciji u Zvezdi i da "pet dana pred derbi nije momenat za to".

Predsednik crveno-belih Vladan Lukić juče nije bio na utakmici sa OFK Beogradom, kao ni u petak na treningu kojem su prisustvovali neki od članova Uprave. Potpredsednik Upravnog odbora Aleksandar Anitć posle poraza na Omladinskom stadionu kazao je da Zvezda trenutno nema upravu i da se nada da će novo rukovodstvo biti izabrano do početka prolećnog dela sezone.

Zvezda će narednu utakmicu u prvenstvu Srbije igrati u subotu na svom stadionu protiv "večitog" rivala Partizana.

Da li je polovina prvenstva vreme kada se stvari u klubu menjaju iz korena, pitaju se navijači Crvene zvezde, plašeći se da do izbora novog rukovodstva početkom proleća šampionska trka ne bude uveliko rešena. Posle gostovanja OFK Beogradu, Zvezda dočekuje Partizan, pa ide na noge Slobodi u Užice i potom na zatvaranju jesenjeg dela čeka Vojvodinu.

Nijednu od ovih utakmica, na odgovarajućim stadionima, crveno-beli nisu dobili prošle sezone.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: