Nazad

JSL: Šćepovići vratili Partizan na vrh

Izvor: Mondo - Sport - Nedelja 28.10.2012 - 19:46

Crno-beli lako pobedili Pazarce u poslednjem meču 10. kola - 3:1 (1:0). Strelci braća Šćepović i Lazar Marković. Nastavljen rat uvredama navijača.

ilustracija

Fudbaleri Partizana dopustili su "večitom rivalu" samo da prenoći na prvom mestu.

Već u nedelju uveče vratili su se na vrh tabele Jelen Superlige ubedljivom pobedom nad Novim Pazarom.

Iako ih je na domaćem stadionu bodrilo manje navijača nego u Milanu, lako su pobedili tim Dragoljuba Bekvalca, demonstrirali silu i pružili jednu od najboljih partija ove jeseni.

Strelci za crno-bele bili su Stefan Šćepović, Lazar Marković i Marko Šćepović, dok je utehu gostima pružio Enver Alivodić, atraktivnim lobom Nikole Petrovića u 61. minutu.

Šokantan poraz od Intera u Ligi Evrope nije demotivisao igrače Vladimira Vermezovića. Za tri dana odmora skupili su snagu da se posvete primarnom zadatku - odbrani titule.

Iako su fudbaleri Novog Pazara došli u Humsku da se nadigravaju i zaprete favoritu, nisu imali znanja da to i učine, pa su prvih sat igre brojali lopte u svojoj mreži.

A prvi su imali priliku da povedu pred oko 2.000 gledalaca, među kojima je bio i bivši sportski direktor Partizana Mladen Krstajić (Šta je rekao u razgovoru sa novinarima čitajte sutra na MONDU).

Enver Alivodić iskoristio je u četvrtom minutu grešku Lazara Markovića na sredini terena i istrčao sam pred Nikolu Petrovića. Srećom po domaće, čuvar mreže je ostao priseban i poslao loptu u korner, sprečivši iznenađujuć početak.

Pazarci su ostali u šoku i trebalo im je dosta vremena da se trgnu. Alivodić je kasnije uspeo i da nadoknadi propušteno i upiše se u strelce, ali prekasno za svoj tim.

Crno-beli su brzo zaigrali kako je Vladimir Vermezović tražio. Kombinovali su najčešće na sredini terena i u prvih 15 minuta stvorili dve prilike braći Šćepović. Ni Marko (propušten zicer) ni Stefan (traljav udarac sa ivice kaznenog prostora) nisu uspeli da ih iskoriste. Nepreciznošću su izazvali zvižduke publike sa zapadne tribine.

Već u 21. minutu stariji član bratskog napadačkog tandema obratio se kritičarima.

Stefan Šćepović prihvatio je loptu u kaznenom prostoru gostiju, stao "oči u oči" sa defanzivcem Ljubom Baraninom i pored njega sa pet metara iskosa poslao loptu u "malu mrežu" gostiju. Potom se okrenuo ka navijačima iza klupa za rezervene igrače sa rukom na uhu.

ilustracija
Posle gola domaći su dopustili Pazarcima prividnu inicijativu i vrebali svoju priliku iz kontranapada. Jednu su i stvorili, ali je sudijska trojka na čelu sa Danilom Mihajlovićem pogrešno procenila da je Nemanja Tomić na pas Saše Markovića krenuo u kontrapad sa suparničke polovine.

Nije i zbog toga su se crno-beli s pravom dugo žalili na tu odluku.

Kako je vreme odmicalo tako su domaći igrali sve opuštenije i lepše. U 41. minutu sjajna akcija "na prvu loptu" Milana Smiljanića, Marka Šćepovića i Ivana Miljkovića završena je golom Lazara Markovića, ali su arbitri previdom procenili da je mladi napadač bio u ofsajdu.

Domaći su nastavili u istom ritmu i početkom drugog poluvremena. "Vezli" su akcije na protivničkom delu terena i već u prvih 15 minuta završili posao oko osvajanja nova tri poena.

U 54. minutu Lazar Marković je duplirao prednost crno-belih pogotkom posle pasa Miljkovića sa desne strane. Loptu je na putu ka talentovanom ofanzivnom vezisti kroz noge propustio Stefan Šćepović.

Već posle dva minuta viđena je akcija Partizana koja je podsećala na onu koja je stvorila poništeni Markovićevog gola.

Miljković, Smiljanić i Tomić brzo su razmenili pasove, lopta je došla do Marka Šćepovića koji je protrčao pored Denis Mujkića i pogodio mrežu. U tom trenutku postalo je potpuno jasno ko će pobediti, a priznanje je domaćima aplauzom odao i trener Vladimir Vermezović.

Gosti su uspeli da do kraja koliko- toliko ublaže poraz. Enver Alivodić pogodio je iz drugog pokušaja Petrovićevu mrežu, efektnim lob udarcem posle velike greške Ivana Ivanova.

Meč je potom ušao u "mirnu luku" i sem individualnog pokušaja rezerviste Nikole Ninkovića u 74. minutu nije se dogodilo ništa vredno pomena.

Fleku na hladno, ali i prijatno veče u Humskoj ulici bacili su povici sa južne tribine u finišu utakmice.

ilustracija


Odgovarajući na skandaloznu parolu navijača Novog Pazara, posvećenu stradalima u žutoj kući, klicali su "Nož, žica, Srebrenica", "Ratko Mladić" i pevali pesme koje bi morale da pozovu državu da stane na put takvom ponašanju na sportskim priredbama.

Gostujući navijači nisu bili na tribinama, možda i zbog toga što obeležavaju muslimanski praznik Kurban-bajram.

Crno-beli su uspehom potvrdili povratak na prvo mesto tabele Jelen Superlige. Za razliku od domaćih rivala, neće imati pet dana odmora do sledeće prvenstvene utakmice, pošto ih u sredu očekuje meč osmine finala Kupa Srbije sa Borcem iz Čačka u Humskoj.

PARTIZAN: Petrović, Miljković, Lazevski, Ostojić, Ivanov, Smiljanić, Saša Marković (od 67' Lovre), Tomić, Lazar Marković (od 61' Ninković), Marko Šćepović, Stefan Šćepović (od 88' Mitrović)

NOVI PAZAR: Mujkić, Vusljanin, Rnić (od 46' Arifović), Lotinac, Damjanac, Rahmanović, Žarković, Stojanović, Bogunović (od 67' Ristović), Baranin, Alidović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: