Nazad

JSL: Zvezda na testu Sremaca, Pazar u Humskoj

Izvor: Mondo - Sport - Petak 26.10.2012 - 10:19

Crveno-beli u subotu gostuju jedinoj domaćoj ekipi koja je, uz njih, ove godine pobedila Partizan. Crno-beli dan kasnije dočekuju Novi Pazar. Jagodina brani perfektan skor na svom terenu.

ilustracija

Uzbudljiva fudbalska nedelja još nije završena.

U sredu smo saznali imena skoro svih učesnika osmine finala Kupa Srbije, u četvrtak čuli kakve kazne očekuju vinovnike incidenta u Kruševcu, a kasnije gledali i šampiona Srbije u Milanu.

Svi superligaši imaće sledeće nedelje bar pet dana za trening i odmor do sledećeg prvenstvenog iskušenja, izuzev Partizana, koji će 30. oktobra na svom terenu dočekati Borac iz Čačka.

Stoga je jasno da će treneri i igrači naših najboljih klubova želeti da uspesima završe oktobarsku seriju utakmica.

Crno-beli istrčaće na teren u nedelju, kada će na svom terenu dočekati Novi Pazar. Ekipa Dragoljuba Bekvalca stiže u Beograd pokušavajući da se kloni priča o skandaloznom postupku svojih navijača, vođena željom da ponovi uspeh iz prvog ovogodišnjeg duela sa timom iz Humske.

Početkom marta, na startu drugog dela prošle sezone, Pazarci su uspeli da Partizanu na svom terenu "otkinu" bod (1:1). Ipak, prošle jeseni su u Humskoj ulici prošli su neslavno - sa "petardom" u mreži.

Partizan je lider prvenstvene trke i ima samo jedan poraz, od Donjeg Srema u drugom kolu.

Pećinčani će u predstojećem pokušati da još jednom na "svom" terenu u Novom Sadu zakomplikuju život i drugom "večitom rivalu".

Tim Bogića Bogićevića, debitant u Superligi, suprostaviće se Crvenoj zvezdi u subotu u 19.00 časova.

Vicešampion u subotu završava višemesečnu "turneju", posle koje će mesec dana igrati prvenstvene utakmice u Beogradu (sa Jagodinom na svom terenu, pa sa Beogradom i Partizanom). U prethodnih šest dana ostvario je dve pobede, jednu ubedljivu (protiv Borče), pa sa manje pritiska dočekuje nastavak prvenstva nego posle reprezentativne pauze i šokantnog poraza od Spartaka.

Pećinčani su sjajno počeli sezonu, ali su u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima zabeležili četiri poraza uz jedan remi. Zanimljivo je da su na svom terenu ostvarili samo jednu pobedu, protiv Partizana.

Zanimljivo bi moglo da bude i u Jagodini, gde će "ćurani" sa maksimalnim skorom na domaćem terenu (pet utakmica - pet pobeda, gol razlika 7:1) dočekati Radnički iz Kragujevca.

Tim Dejana Đurđevića uspeo je da u prošlom kolu pobedi posle višemesečnog posta, a prošle sezone je okršaj dva tima na istom mestu završem minimalnom pobedom ekipe Sima Krunića.

Vojvodinaluta Superligom od odlaska Zlatomira Zagorčića i traži četvrtu pobedu. Pod vođstvom Nebojše Vignjevića još je nije našla, a preuzeo je klupu 12. septembra, dok su "lale" bile na čelu tabele.

Novosadski crveno-beli od tada znaju za pobede u Kupu (protiv Donjeg Srema i Čukaričkog), ali u poslednjih šest prvenstvenih kola nemaju čime da se podiče.

Ivanjičani su trenutno na 11. mestu tabele, sa deset osvojenih bodova, a do kraja jesenjeg dela sezone od ekipa iz vrha tabele rival će im biti samo Rad u 12. kolu.

"Građevinari" putuju u Užice, na gostovanje Slobodi. Sa prethodna dva odlaska u grad na Đetini vraćali su se sa bodovima (pobeda i remi). Prošle sezone u oba duela dva kluba bolji je bio gost.

Na beogradskoj opštini Palilula u subotu u 13.30 počeće dve superligaške utakmice. Na Omladinskom stadionu OFK Beograd dočekuje Radnički iz Niša, a u Borči BSK Smederevo.

"Romantičari" se polako bude pod Zoranom Milinkovićem (u prošloj utakmici na svom terenu ostvarili su prvu pobedu, nad Radom, a potom izborili remi u Novom Pazaru), dok Nišlije jure svaki bod kako bi izbegli odlazak na dno tabele, gde se OFK već nalazi.

Iako prošle sezone nisu igrali u istom rangu takmičenja, susreli su se u Kupu, a Beograđani su slavili 1:0.

Borčani na "Špinjati" igraju protiv Smedereva. U prošlom kolu još jednom su se opekli na gostovanju "večitima", ponovo došli kući sa Topčiderskog brda sa "sedmicom" u mreži, pa će protiv "fenjeraša" pokušati da se iskupe za ubedljiv poraz. Smederevci su jedini superligaš koji ove sezone nije pobedio, iako su u prošlom kolu pod novim trenerom Milošem Velebitom dočekali Spartak. I glatko izgubili.

U Kuli je zakazan još jedan vojvođanski derbi. Drugi uzastopni za domaće. Minulog vikenda izborili su remi sa Vojvodinom u Novom Sadu, a eventualnim uspehom nad Spartakom zalečili bi tugu od drugog ovosezonskog poraza od Crvene zvezde, u Kupu.

Spartak je, sa druge strane, potpuno zaboravio katastrofalan učinak na početku sezone, pa je u poslednje četiri utakmice tri puta pobedio (Smederevo, Crvenu zvezdu i Radnički iz Niša), uz remi u Kragujevcu (1:1) u sedmom kolu.

Parovi 10 kola:

subota

OFK Beograd - Radnički Niš (13.30)
BSK Borča - Smederevo
Hajduk - Spartak Zlatibor voda
Sloboda Point - Rad
Donji Srem - Crvena zvezda (19.00)

nedelja

Jagodina - Radnički 1923 (13.30)
Vojvodina - Javor (15.00)
Partizan - Novi Pazar (17.00)

TABELA: Partizan 24, Crvena zvezda 22, Rad 17, Jagodina 17, Vojvodina 14, Novi Pazar 13, Radnički Niš 12, Sloboda Point 12, Spartak Zlatibor voda 11, Donji Srem 11, Javor 10, BSK 9, Radnički 1923 8, OFK Beograd 6, Hajduk 6, Smederevo 4 boda.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: