Nazad

Junajted ubedljiv protiv Njukasla

Izvor: B92 - Sport - Ponedeljak 08.10.2012 - 00:30

Fudbaleri Mančester Junajteda ubedljivo su u gostima savladali ekipu Njukasla (3:0) u poslednjoj utakmici sedmog kola Premijer lige.

ilustracija

Ovim trijumfom ekipa Aleksa Fergusona vratila se na drugo mesto na tabeli, koje deli sa gradskim rivalom Mančester Sitijem.

"Đavoli" su do pobede na "Sent Džejms Parku" došli mnogo lakše nego što se očekivalo. Strelac prvog pogotka za Mančester bio je Džoni Evans u osmom minutu, a vođstvo je duplirao Patris Evra u 16. minutu. Konačan rezultat postavio je Tom Kleverli u 71. minutu.

Asistent kod prvog gola bio je Robin van Persi, dok je kod kod druga dva asistirao Vejn Runi.

U nedelju su odigrane još tri utakmice, a viđena su dva remija i jedna pobeda. Fudbaleri Sautemptona i Fulama odirali su nerešeno 2:2, bez golova je završena utakmica između Liverpula i Stouka, dok je Totenhem sa 2:0 bio bolji od Aston Vile.

Sautempton je na svom stadionu poveo golom Žozea Fontea u četvrtom minutu, ali je Fulam preokrenuo autogolom Josa Huvelda u 69. i pogotkom Kjerana Ričardsona u 88. minutu. Domaćin je, ipak, došao do boda drugim golom Fontea, koji je postigao u 90. minutu.

Sautempton posle sedam odigranih utakmica trenutno zauzima 17. mesto na tabeli Premijer lige sa četiri boda, dok je Fulam deveti sa deset bodova.

Totenhem je na "Vajt Hart Lejnu" savladao Aston Vilu sa 2:0, a oba gola su postignita u drugom poluvremenu. Prvo je Stiven Koker u 58. minutu bio precizan posle asistencije Defoa, a zatim se u 67. minutu u listu strelaca upisao i Aron Lenon. Asistent Lenonu kod drugog gola bio Dempsi.

Londonskim 'pevcima' to je četvrta uzastopna pobeda u nacionalnom šampionatu i sada se Totenhem ponovo uključio u borbu za vrh tabele. Totenhem je trenutno sedmi na tabeli sa 11 bodova, dok je Aston Vila 15. sa pet.

Novo razočarenje svojim navijačima priredila je ekipa Liverpula koja je na "Enfildu" odigrala bez pogodaka protiv Stouk Sitija.

Liverpul je posle ubedljive pobede u gostima protiv Noriča sa 5:2 u prošlom kolu ponovo nastavio da beleži slabe rezultate ove sezone. Višestruki prvak Engleske igrao je bez golova na svom terenu sa dvanestoplasiranim Stoukom i posle sedam kola nalazi se na 14. mestu Premijer lige sa šest bodova.

Rezultati i sedmog kola Premijer lige:

nedelja:
Sautempton - Fulam 2:2
(Fonte 4, 90 - Huvelada 69, Ričardson 88)
Liverpul - Stouk 0:0
Totenhem - Aston Vila 2:0
(Koker 58, Lenon 67)
Njukasl - Mančester Junajted 0:3
(Evans 8, Evra 16, Kleverli 71)
subota:
Mančester Siti - Sanderlend 3:0
(Kolarov 5, Aguero 60, Milner 89)
Čelsi - Norič 4:1
(Tores 14, Lampard 22, Hazar 31, Ivanović 76 - Holt 11)
Svonsi - Reding 2:2
(Miču 71, Rutlidž 78 - Pogrebnjak 31, Hant 44)
Vest Bromvič Albion - Kvins Park Rendžers 3:2
(Morison 5, Gera 22, Mulumbu 85 - Tarabt 35, Granero 90)
Vigan - Everton 2:2
(Kone 10, Di Santo 23 - Jelavić 11, Bejns 87. penal)
Vest Hem - Arsenal 1:3
(Diame 21, Žiru 41, Volkot 77)

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: