Nazad

Kadeti Partizana treći u Firenci

Izvor: Pressonline - Sport - Sreda 05.09.2012 - 11:27

Kadeti Partizana (1996. godište) osvojili su treće mesto na 33. tradicionalnom turniru 'Nereo Rocco' u Firenci.

fudbalska lopta partizan

Partizan na ovom turniru učestvuje osmi put za redom, a u nekoliko navrata "crno-beli" su osvajali ovaj turnir, na kojem su mnogi igrači obezbedili sebi buduće angažmane u italijanskim klubovima (Jovetić, Ljajić, Nastasić, Gulan...).

Partizan je u grupi pobedio Setignanese na otvaranju turnira sa 2:0 golovima Lukića i Mladenovića. Usledio je remi sa Vijaređom uz gol Lukića, da bi u poslednjem meču u grupi kadeti crno-belih slavili protiv Bolonje sa 1:0 golom Šaponjića.

"Crno-beli" su sa prvog mesta u grupi D prošli u polufinale gde im je 'zapao' Zenit iz Sant Petersburga, koji je na kraju pobedio sa 2:0, iako su klinci Partizana propustili mnogo šansi. U drugom polufinalu domaća Fiorentina je pobedila Empoli boljim izvođenjem penala (1:1 u regularnom delu).

U meču za treće mesto, puleni trenera Zavišića izbriljirali su i pobedili sa 4:0 (Lukić, Sajči, Mladenović, Krstić), a pored toga imali sijaset velikih prilika da pobedu učine ubedljivijom. Tako su crno-beli osvojili treće mesto na turniru, dok je pobednik turnira postao Zenit trijumfom nad domaćinima.

Na ovogodišnjem izdanju turnira učestvovalo je 16 ekipa, koje su bile podeljene u 4 grupe:

Grupa A: Fiorentina, Hajduk Split, Prato, Pođibonsi
Grupa B: Siena, Empoli, Skandiči, Pisa
Grupa C: Livorno, Zenit Sant Petersburg, Specia, Areco
GrupaD: Bolonja, Partizan ,Setignanese, Viaređo.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: