Nazad

Karabatić želi da igra za CG

Izvor: B92 - Sport - Subota 03.11.2012 - 12:22

Najbolji rukometaš sveta Nikola Karabatić izrazio je želju da zaigra za reprezentaciju Crne Gore, prenose mediji u toj zemlji.

karabatic

Posle afere oko nezakonitog klađenja, Rukometni savez Francuske se odrekao Karabatića, koji je od tada dobio poziv da zaigra Srbiju, kao jedna od opcija se pominje i Hrvatska, ali je on preko menadžera kontaktirao vladajuće telo crnogorskog rukometa oko mogućnosti da zaigra pod zastavom te zemlje.

„Ta informacija je prijatno iznenadila sve u Savezu, indicije postoje i sigurno da nam prija što vrhunski rukometaš razmišlja o Crnoj Gori. Međutim, o tome je sada rano govoriti, treba dobro razmisliti o svemu, očekuje nas meč sa Češkom u Baru kome se moramo maksimalno posvetiti, a onda će biti prostora za priču na tu temu“, rekao je Predrag Pavićević, generalni sekretar RSCG, za Dnevne novine.

Za sada je pitanje zašto Karabatić razmišlja da igra za Crnu Goru, a ne za Srbiju ili Hrvatsku, pošto je rođen u Nišu, majka mu je iz Aleksinca, a otac iz hrvatskog Trogira. U svakom slučaju, ako se odluči da zaigra za neku drugu reprezentaciju osim Francuske, Karabatić to neće moći da učini pre 2015. godine.

Karabatić je sa Francuskom osvojio dva olimpijska zlata, dve titule svetskog šampiona i dva pehara namenjena evropskom prvaku.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: