Nazad

Karabatićima preti pet godina zatvora

Izvor: Mondo - Sport - Ponedeljak 01.10.2012 - 11:05

Klupko kladioničarske afere u francuskom rukometu još se ne raspetljava. Osumnjičeni proveli noć iz rešetaka.

ilustracija

Nema naznaka kako bi se mogla završiti afera koja potresa francusku rukometnu javnost. Istraga o klađenju, na namešteni meč Monpeljea i Seson Sevinja iz maja ove godine, tek je počela.

Za klađnje i nameštanje osumnjičena su osmorica rukometaša, a među njima i braća Karabatić, Nikola i Luka. Svi su u nedelju privedeni na informativni razgovor, s tim da su francuski reprezentativci, srpskog porekla, zadržani u 24 časovnom pritvoru.

Prema pisanju francuskih medija Karabatići se brane ćutanjem. Navodno, na pitanja inspektora nisu želeli da daju odgovore.

Osumnjičeni za nameštanje utakmice i klađenje angažovali su poznatog advokata Moretija koji je u izjavi francuskim medijima rekao da će igrači priznati klađenje, ali nikako pokušaj nameštanja utakmice.

"Klađenje nije krivično delo, dakle pravosudni sistem nema posla u ovom slučaju. Tužilac mora da dokaže nameštanje utakmice, ali o tome nema govora", tvrdi advokat Karabatića koji nije uspeo da braću spase noći provedene iza rešetaka:

"Pritvor nema nikakvu svrhu", rekao je Morati dodajući da će se uskoro znati kada će Nikola i Luka biti pušteni iz zatvora.

Mediji u Fracuskoj navode da bi u, u slučaju da budu proglašeni krivima, rukometaši mogli da budu kažnjeni sa po šest mečeva suspenzije i 15.000 evra.

Dokaže li se da su namestili utakmicu, mogli bi da budu osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od pet godina i novčano bi bili kažnjeni sa 75.000 evra.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: