Nazad

Laureus: Ko će naslediti Novaka?

Izvor: B92 - Sport - Utorak 27.11.2012 - 10:21

Sportske akademije "Laureus" saopštila je imena kandidata za najboljeg sportistu sveta, koju je prošle godine osvojio Novak Đoković.

ilustracija

U konkurenciji za Novakovog naslednika nema ni jednog tenisera, a glavni kandidati su Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, Majkl Felps, LeBron Džejms i Usain Bolt.

Kandidati su još Sebastijan Fetel, Sebastijan Loeb, Mo Farah (atletika), Bredli Vigins (biciklizam), Kvi Bo (skok u vodu), Robert Harting (bacač diska), Kris Hoj (biciklista), Lin Den (badminton), i Rori Mekilroj (golf).

Uži spisak kandidata, njih šestorice, biće objavljen u Rio de Žaneiru 13. decembra, a dobitnik će biti proglašen u martu sledeće godine, takođe u Riju.

Osim nagrade za najboljeg sportistu, dodeljuju se i nagrade za najbolju sportistkinju, najbolju ekipu, povratak godine, sportistu koji je najviše napredovao i td.

Rekorder sa četiri osvojena "Laureusa" je Švajcarac Rodžer Federer.

Šta vi mislite ko će naslediti Novaka Đokovića kao najbolji sportista 2012. godine?

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: