Nazad

Liverpul, Atletiko i Napoli jaki i sa drugim timom, Anži ispustio pobedu u Udinama

Izvor: Blic - Sport - Četvrtak 20.09.2012 - 21:44

Prve mečeve grupne faze Lige Evrope obeležile su pobede branioca trofeja Atletiko Madrida, Liverpula uz goleadu sa Jang Bojsom, het-trik Edua Vargasa za trijumf Napolija, bruka PSV-a protiv Dnjepra, kao i remi Anžija i Udinezea, iako je ekipa iz Dagestana imala tri boda u džepu do pred sam kraj.

ilustracija

Mnogi klubovi iz liga četvorke odlučili su da odmore glavne uzdanice i da se sa rezervnim timovima zaigraju na startu Lige Evrope. Očigledno da drugo po rangu evropsko takmičenje nije dovoljno privlačno ekipama kao što su Liverpul, Udineze, Napoli, Njukasl, Atletiko Madrid...

I pored toga mnogi su uspeli da slave i sa igračima koju su pretežno u drugom planu.

Liverpul igra očajno u Premijer ligi, ali je i sa drugom postavom došao do celog plena protiv Jang Bojsa u gostima u meču koji je obilovao preokretima i golovima.

Brendan Rodžers ukazao je šansu novajliji Sahinu i igračima koji su uglavnom na tribinama, a crveni su poveli već na startu autogolom. Stujart Dauning je centrirao sa desne strane, gostujućih napadača nije bilo pred golom Švajcaraca, čiji su se defanzivci spetljali i pogodili sopstvenu mrežu. Do kraja poluvremena viđen je još po gol na obe strane.

A u nastavku se odigrao veliki preokret i činilo se da će "crveni" doživeti novu blamažu. Golovima Ojale i Zaratea Jang Bojs je imao 3:2 u 63. minutu i tada su se gosti našli na ivici ponora. Onda su na scenu stupili Koates i Šelvi, čak tri puta zatresli mrežu rivala za sva tri boda.

Dva minuta pre kraja, Šelvi je drugim pogotkom postavio konačnih 5:3 i zaključio sjajan meč u Bernu.

Marek Hamšik je izjavio da je Napoliju bitnija bitka za skudeto, pa su Slovak, kao i Edinson Kavani, Inler, Kampanjaro i Pandev preskočili duel sa AIK-om. Šveđani su ipak poraženi podno Vezuva sa 4:0, a svoj šou imao je Edu Vargas.

Sjajni Peruanac je na pravi način odmenio Kavanija i het-trikom presudio gostima, a za ubedljiv trijumf pobrinuo se Džemaili u samom finišu.

Zvezdin dželat Bordo odlično je startovao u Ligi Evrope, pošto je već posle pola sata imao 2:0 protiv Briža. Sane i Gufran su brzo savladali našeg Jorgačevića i doneli "žirondincima" vrednu prednost koju su u nastavku udvostručili.

Francuska ekipa je još u dva navrata naterala golmana Jorgačevića da vadi loptu iz svoje mreže, pa je jasno koliko su težak zadatak imali beogradski crveno-beli.

Trener Udinezea Frančesko Gvidolin je takođe odlučio da odmori prvotimece poput Di Natalea i naših Dušana Baste i Željka Brkića, a upravo je odluka da šansu dobije rezervni golman skupo koštala "zebre".

Na Frijuliju je gostovao ambiciozni Anži, ekipa koja još nije primila gol u Ligi Evrope i koja je pred odlazak na odmor povela sa 1:0. Lasana Traore je sjajnim driblingom izbacio iz igre dvojicu čuvara i onda snažno tukao levom nogom, a golman Padelji je loptu umesto u polje, ubacio u sopstvenu mrežu.

Sve je vodila ka tome da će ceo plen otići u Dagestan, ali je rezervista Di Natale pretekao poslednji sudijin zvižduk, našao se na pravom mestu da jednu odbijenu loptu pošalje u metu za 1:1. To je bio prvi gol koji je Anži primio u Ligi Evrope.

Branilac trofeja Atletiko Madrid je i bez ubojitog Radamela Falkaa pokazao da je vrlo ozbiljna ekipa. "Jorgandžije" su bez problema odnele sva tri boda iz Tel Aviva i surovo kažnjavale sve greške odbrane Hapoela.

Iz jedne takve je Kosta doveo Madriđane u vođstvo od 2:0 i rešio pitanje pobednika, da bi konačan rezultat postavio Raul Garsija posle kornera u 63. minutu.

Malo ko je očekivao da će PSV da se oklizne u Ukrajini, ali je Dnjepar pobedom od 2:0 dokazao da će biti težak protivnika svima u grupi F. "Filipsovce" je načeo Mateus u 50. a presudio im Hačinson autogolom osam minuta kasnije.


Fenerbahče je pred svojim vatrenim navijačima imao prednost od 2:0, sve do pred sam kraj protiv Marseja, ali je prošlogodišnji učesnik Lige šampiona došao do boda.


Prvo je Valbuena u 83. minutu smanjio zaostatak, a Ajev u trećem minutu nadoknade šokirao tursku publiku i odneo bod u Francusku. Miloš Krasić nije igrao za domaće zbog povrede.
 

Liga Evrope, 1. kolo:

Grupa A

Jang Bojs - Liverpul  3:5(1:2)

(Nucolo 38, Ojala 53, Zarate 63 - Ojala a.g. 4, Visdom 40, Koates 67, Šelvi 76, 88)

Udineze - Anži 1:1 (0:1)

(Di Natale 90 - Traore 45)

Grupa B

Hapoel Tel Aviv - Atletiko Madrid 0:3 (0:2)

(Rodrigez 37, Kosta 40, Raul Garsija 63)

Plzen - Akademika 3:1 (0:1)

(Horvat 47, Duris 58, Rajtoral 80 - Eduardo 19)

Grupa C

AEL - Borusija Menhengladbah 0:0

Fenerbahče - Marsej 2:2 (1:0)

(Erkin 28, Aleks 57 - Valbuena 83, Ajev 90+3)

Grupa D

Maritimo - Njukasl 0:0

Bordo - Briž 4:0 (2:0)

(Sane 13, Gufran 27, Engels 47a.g, Žusi 66)

Grupa E

Štutgart - Steaua 2:2 (2:2)

(Ibišević 5, Nidermajer 85 - Čipčiju 6, Rusesku 80)

Kopenhagen - Molde 2:1 (1:1)

(Klaudemir 20, Kornelijus 74 - Dijuf 45)

Grupa F

Dnjepr - PSV 2:0 (0:0)

(Mateus 50, Hačinson 58a.g.)

Napoli - AIK 3:0 (1:0)

(Vargas 6,46,69)

Grupa G

21:05 Genk - Videoton

21:05 Sporting - Bazel

Grupa H

21:05 Inter - Rubin

21:05 Partizan - Nefči

Grupa I

21:05 Lion - Sparta Prag

21:05 Atletik Bilbao - Hapoel KŠ

Grupa J

21:05 Maribor - Panatinaikos

21:05 Totenhem - Lacio

Grupa K

21:05 Rapid - Rozenborg

21:05 Bajer Leverkuzen - Metalist

Grupa L

21:05 Levante - Helsinborg

21:05 Tvente - Hanover


 




 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: