Nazad

LK: Čelsi izbacio Junajted sa 5:4!

Izvor: B92 - Sport - Četvrtak 01.11.2012 - 09:44

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrtinale Lige kupa Engleske pošto su posle produžetaka savladali Mančester junajted sa 5:4.

ilustracija

Trijumf ’plavaca’ je mala osveta Junajtedu za poraz na istom mestu pre nekoliko dana u Premijer ligi.

Junajted je tri puta vodio na Stamford Bridžu golovima legendarnog Rajana Gigsa, Ćićarita Ernandesa i Nanija, ali Čelsi je uspeo da izjednači u nadoknadi vremena golom Azara sa penala.

Prethodno su izjednačenja timu Roberta Di Matea doneli David Luiz u 31. minutu takođe sa penala i Geri Kejhil. Golove za prolaz u četvrtinale postigli su Danijel Staridž u 97. i Ramireš u 116. minutu. Rajan Gigs je u poslednjem minutu sa penala svojim drugim golom samo ublažio poraz svog tima.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović nije igrao na ovom meču zbog suspenzije.

Plasman u četvrtinale u sredu obezbedili su još Norič i Svonsi. ’Kanarinci’ su na svom terenu savladali Totenhem sa 2:1 iako su gosti poveli u 66. minutu golom Bejla. Izjednačio je Fertongen autogolom u 84. minutu, a samo dva minuta kasnije Džekson je doneo trijumf svom timu. Klint Dempsi je u poslednjem minutu imao priliku da meč uvede u produžetke ali je promašio penal.

Na duelu na Enfildu Brendan Rodžers je izgubio od svog bivšeg tima. Čiko je u 34. minutu doveo Svonsi u vođstvo, Dajer je u 72. minutu duplirao prednost, a neizvesnost je uneo Luis Suares 13 minuta pre kraja. U poslednjem minutu De Guzman je otklonio sve dileme i uveo Svonsi u četvrtinale.

Preostali mečevi osmine finala odigrani su u utorak, a plasman u narednu rundu obezbedili su Midlzbro, Aston Vila, Bredford, Lids i Arsenal.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: