Nazad

LŠ: Realu triler, gol Kolarova

Izvor: B92 - Sport - Utorak 18.09.2012 - 23:26

Na spektakularan način počela je nova sezona u Ligi šampiona, Real je u 90. minutu savladao Siti za koji je strelac bio Aleksandar Kolarov.

ilustracija






"Građani" su dva puta vodili u Madridu, ali je na kraju Ronaldo spasao posao Žozeu Murinju. U drugom meču grupe D Borusija je sa 1:0 savladala Ajaks.

Dominirali su novi bogataši protiv "Sovjeta". PSŽ je sa 4:1 dobio Dinamo, a Malaga sa 3:0 Zenit. Arsenal je preokrenuo u Monpeljeu na 2:1, Šalke je istim rezultatom savladao Olimpijakos, dok je Porto sa 2:0 slavio u Zagrebu.

Grupa A:
PSŽ – Dinamo Kijev 4:1 (3:0)
Ibrahimović 19p, Silva 29, Aleks 32, Pastore 91 – Veloso 87

PSŽ: Sirgu – Maksvel, Silva, Aleks, Žale – Verati – Matuidi, Šantom – Pastore, Menez – Ibrahimović
Dinako Kijev: Koval – Taivo, Mihalik (Betao 46'), Kačeridi, Silva – Veloso, Gamarš (Vukojević 53') – Rafael, Kranjčar, Jarmolenko – Idaje

Dinamo Zagreb – Porto 0:2 (0:1)
Lučo 41, Defur 91

Dinamo Zagreb: Kelava – Pivarić, Šimunić, Tonel, Vida – Brozović, Kaleljo, Ademi (Bećiraj 58') – Samir, Rukavina – Čop
Porto: Elton – Aleks Sandro, Otamendi, Maikon, Lopes – Mutinjo, Defur, Lučo Gonzales – Rodriges, Martines, Varela

Grupa B:
Monpelje – Arsenal 1:2 (1:2)
Belhanda 9 – Podolski 16, Žervinjo 18

Monpelje: Žurdren – Bedimo, Hilton, Janga-Mbiva, Bokali – Saihi, Estrada – Kabelja, Belhanda, Munije – Kamara
Arsenal: Manone – Gibs, Varmelen, Mertesaker, Dženkinson – Arteta, Diabi – Podolski, Kasorla, Žervinjo – Žiru

Olimpijakos – Šalke 1:2 (0:1)
Abdoun 58 – Hovedes 41, Huntelar 59

Olimpijakos: Megjeri – Holebas, Manolas, Kontreras, Torosidis – Modesto, Maniatis – Abdoun, Fuster (Ibagasa 58'), Mačado – Đebur
Šalke: Unerstal – Fuh, Matip, Papadopulos, Hevedes – Holtbi, Barneta, Džons, Nojštader – Huntelar, Farfan

Grupa C:
Milan – Anderleht 0:0

Milan: Abiati – Antonjini, Mekses, Bonera, De Sciljio – Noćerino, De Jong, Flamini – Boateng (El Šaravi 60') – Emanuelson, Pacini
Anderleht: Proto – Deshaht, Nujtink, Vasilevski, Žile – Klještan, Kujate, Biljia, Bruno – Kanu – Mbokani

Malaga – Zenit 3:0 (2:0)
Isko 3, 76, Saviola 13

Malaga: Kabaljero – Monrteal, Veligton, Demikelis, Games – Kamačo – Eliseu, Portiljo Soler (Itura 46'), Sančes – Saviola (Santa Krus 61'), Isko
Zenit: Malafejev – Luković (Bistrov 40'), Lomberts, Alveš, Anjukov – Zirjanov, Denisov, Širokov – Hulk, Keržakov, Fajzulin

Grupa D:
Real Madrid – Mančester Siti 2:2 (0:0)
Marselo 76, Benzema 87 – Džeko 69, Kolarov 85

Real Madrid: Kasiljas – Marselo, Varane, Pepe, Arbeloa – Kedira (Modrić 73'), Alonso, Esijen (Ozil 65') – Di Marija, Ronaldo – Iguain (Benzema 73')
Mančester Siti: Hart – Maikon (Zabaleta 73'), Kompani, Leskot, Kliši – Garsija, Beri, Ture – Nasri (Kolarov 36'), Silva (Džeko 62') – Teves

Borusija – Ajaks 1:0 (0:0)
Levandovski 87

Borusija: Vajdenfeler – Šmelcer, Humels, Subotić, Pišček – Kel, Gundogan – Rojs, Gece, Blaščikovski – Levandovski
Ajaks: Vermer – Blind, Moisander, Aldervireld, Van Rijn – Eriksen, Puolsen, De Jong – Berigter, Sana – Babel

 

ilustracija

 

Prvi gol u novoj sezoni LŠ postignut je u Andaluziji gde je Malaga već u trećem minutu povela protiv Zenita. Isko je zatresao mrežu posle proigravanja Eliseua.

U derbiju kola na Bernabeu sjajnu šansu u devetom minutu imao je Kristijano Ronaldo koji je "izlomio" Maikona, ali je njegov udarac po zemlji na drugu stativu paradom zaustavio Hart. Reprezentativni golman Engleske sačuvao je gol Sitija od silnih ataka domaćina u prvom poluvremenu.

Ako je prednost Malage iznenađenje, onda je vođstvo Monpeljea protiv Arsenala šokantno. Već u devetom minutu šampion Francuske dobio je penal, a Junes Belhanda je postigao gol. Arsenal je samo jednom poražen u Francuskoj sa Arsenom Vengerom na klupi, u finalu LŠ od Barselone 2006. u Parizu.

Samo deset minuta posle vođstva, Malaga je duplirala prednost protiv ruskog šampiona. Gol je postigao Havijer Saviola koji je uz saigrača Hoakina jedini fudbaler koji je sa tri različita španska tima učestvovao u Ligi šampiona.
 

 

ilustracija

 


Strelci su na otvaranju sezone bili raspoloženi samo na dva meča, posle Malage drugi, a ubrzo i treći gol postignuti su u Monpeljeu, gde je Arsenal preokrenuo na 2:1. Prvo je izjednačio Lukas Podolski na asistenciju prošle godine najboljeg strelca Monpeljea Olivijea Žirua, da bi samo tri minute kasnije preokret doneo Žervinjo.

Ubrzo je do prednosti stigao i Pari Sen Žermen koji je iz penala proveo protiv kijevskog Dinama. Strelac je bio Zlatan Ibrahimović koji je prvi fudbaler koji je bio strelac za šest različitih klubova u Ligi šampiona. PSŽ i Dinamo su igrali zajedno i u grupnoj fazi u sezoni 1994/1995. kada je pariski tim oba puta slavio.

"Sveci" su nastavili da dominiraju protiv Kijevljana, pa su već u 29. minutu duplirali prednost. Posle kornera Žeremija Meneza sa leve strane, najbolji u kaznenom bio je debitant u timu Tijago Silva. Samo tri minute kasnije novi korner i novi gol za PSŽ. Ovaj put sa desne strane kobinovali su Klemon Šantom i drugi štoper Aleks. Oba gola posle kornera štoperi PSŽ-a postigli su nogom.

 

ilustracija

 


Krajem poluvremena usledile su prve rokade u timovima, a u centru pažnje bili su srpski fudbaleri. Aleksandar Kolarov ušao je u igru umesto povređenog Nasrija, dok je Aleksandar Luković platio cenu zbog dva primljena gola, pa ga je zamenio ofanzivni Bistrov.

U međuvremenu korner je doneo prednost Šalkeu koji je u Pireju poveo golom Benedikta Hovedesa, posle centaršuta Džefersona Farfana. Ljubomir Fejsa je na klupi Olimpijakosa, Marko Pantelić nije u 18.

U istom trenutku, u 41. minutu Lučo Gonsales slomio je otpor zagrebačkog Dinama, pa je Porto poveo pred polupraznim "Maksimirom". Lučo je postao treći Argentinac koji je postigao gol u osam različitih sezona u LŠ, posle Hulija Rikarda Krusa i Ernanda Krespa.

Sjajnu šansu na startu drugo poluvremena propustila je Malaga. Eliseu je izašao sam na Malafejeva koji je sjajno intervenisao, da bi potom jedan defanzivac izblokirao Saviolu.

 

ilustracija

 
Prvi gol u drugom poluvremenu postignut je u Pireju gde je Đamel Abdoun izjednačio za Olimpijakos. Međutim, već u sledećem napadu Šalke je vratio prednost preko svog najboljeg strelca Klas-Jan Huntelara. Holanđanin je tri minute kasnije mogao da poveća prednost svog tima, ali je promašio penal.

Zatišje u drugom poluvremenu prekinuo je Mančester Siti. Šampion Engleske bio je u podređenom položaju 70 minuta u Madridu, da bi 20 minuta pre kraja poveo sa 1:0. Jaja Ture je uzeo loptu ispred svog kaznenog, povukao je 50-ak metara kroz vezni red domaćina, sjajno proigrao Edina Džeka kojem nije bilo teško da savlada Kasiljasa samo pet minuta po ulasku u igru. Bio je to prvi šut Sitija u okvir gola.

Međutim, Real je već u 76. minutu zasluženo izjednačio. Samo minut pošto je Ture imao sjajnu šansu za 2:0, raspoloženi Marselo je treći put pokušao da savlada Harta, ovaj put desnom nogom je gađao drugu stativu, i uz pomoć Havija Garsije doneo je 1:1 svom timu.

U međuvremenu nastavljena je rapsodija Malage. Andalužani su u drugom poluvremenu "ubijali" Zenit kontrama, dominirao je sjajni Isko koji je postigao i treći gol, na asistenciju Sansesa. U finišu meča u Parizu Migel Veloso je smanjio na 3:1, ali je Havijer Pastore u nadoknadi vremena potvrdio sjajnu pobedu PSŽ-a.

Derbi kola u Madridu opravdao je status sudara divova u poslednjih pet minuta. Mančiniju je ponovo zamena donela prednost, ovaj put Aleksandar Kolarov je iz slobodnog udarca savladao Kasiljasa, nakon što centaršut niko nije zakačio, pa je lopta ušla pored druge stative.

Ali Real ponovo brzo stiže do izjednačenja, Karim Benzema je dobio loptu na ivici kaznenog prostora i iz okreta po zemlji loptu poslao pored stative.

Usledio je žestok pritisak Reala, koji je konačno nagrađen u 90. minutu. Kristijano Ronaldo je dobio loptu na levoj strani, prebacio je na desnu nogu i ušao u kazneni, uputio je centaršut, Kompani se sageo, a lopta prošla pored Harta koji ju je nije ni video.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: