Nazad

LŠ: Veče šampiona - udariće Nemci na Engleze

Izvor: Mondo - Sport - Utorak 02.10.2012 - 15:04

Okršaj dva šampiona - Engleske i Nemačke. Nije svejedno, bez obzira o kojim je klubovima reč i njihovim tradicijama.

ilustracija

Susreti ekipa iz ove dve države, bilo da je reč o reprezentativnim ili klupskim duelima, uvek su privlačili posebnu pažnju. Doduše, mnogo više na Ostrvu, nego u Nemačkoj.

Ipak, duel Mančester Sitija i Borusije iz Dortmunda je svakako derbi drugog kola Lige šampiona, iako se u istoj grupi, u Amsterdamu, sastaju dva višestruka šampiona Evrope - Ajaks i Real Madrid.

Borusija je takođe bila najbolja na Starom kontinentu. "Milioneri" su svoje ime na međunarodnoj sceni izgradili 1997. godine, kada su u minhenskom finalu pobedili Juventus 3:1.

Mančester siti još uvek se ne može pohvaliti značajnijim uspehom u Kupu i Ligi šampiona. "Građani" imaju "tek" jedan evropski trofej - Kup kupova iz 1970. godine.

Ali, uprava kluba i Roberto Manćini imaju velike planove.

Siti je evropskim takmičenjima vezao 17 utakmica kod kuće bez poraza.

"Ne možemo i ne želimo da biramo koje od ova dva takmičenja nam je važnije. Moramo da igramo dobro i u Ligi šampiona i u Premijer ligi. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni FA kup", rekao je menadžer Sitija Roberto Manćini.

U prvom kolu D grupe "građani" su izgubili od Reala u Madridu sa 3:2, iako su vodili dva puta. Borusija je na svom terenu slavila protiv Ajaksa sa 1:0.

"Znamo kako moramo da igramo u Mančesteru ako želimo da preživimo to gostovanje. Bez obzira što smo u poslednjem prvenstvenom meču deklasirali Menhengladbah, još smo daleko od željene forme i rezultata. Siti je ekipa puna svetskih zvezda", naveo je trener Borusije Jirgen Klop.

Ajaks će dočekati Real u Amsterdamu, a jedan od onih koji željno iščekuje taj duel je napadač Rajan Babel.

"Pokušaćemo da i na tom meču zadržimo svoj stil igre. Real je veoma jaka ekipa, ali ćemo probati da iskoristimo njene slabosti", naveo je Babel.

Fudbalere Arsenala na Emirejtsu očekuje duel protiv grčkog šampiona Olimpijakosa. "Tobdžije" su slavile u prvom kolu protiv Monpeljea, dok je u drugoj utakmici B grupe Olimpijakos izgubio od Šalkea.

Posrnuli italijanski gigant Milan će u drugom kolu C grupe biti na velikom iskušenju, pošto gostuje ruskom Zenitu u Sankt Peterburgu.

U prošlom kolu "rosoneri" su kod kuće potpuno razočarali i odigrali bez golova protiv belgijskog Anderlehta. Još gore prošao je Zenit na gostovanju španskoj Malagi, gde je izgubio sa 3:0.

Debitant Malaga će na utakmici u Briselu, protiv Anderlehta juriti nova tri boda, a špansku ekipu može da raduje odlična forma iz Primere u kojoj u prvih šest utakmica nije doživela poraz.

U grupi A u sudaru dva Dinama sastaće se domaći, kijevski i šampion Hrvatske.

Obe ekipa su u mečevima prvog kola doživele poraze, tako da će im ovo biti dobra prilika da dođu do bodova u LŠ.

"Naš cilj je pobeda. Moramo da odigramo čvrsto, daćemo sve od sebe da postignemo gol i da pokažemo da smo ozbiljna ekipa", kazao je trener zagrebačke ekipe Ante Čačić.

Grupa A:

Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb (20.45)
Porto - Pari Sen Žermen (20.45)

Tabela: PSŽ 3, Porto 3, Dinamo Zagreb 0, Dinamo Kijev 0.

Grupa B:

Arsenal - Olimpijakos (20.45)
Šalke - Monpelje (20.45)

Tabela: Arsenal 3, Šalke 3, Monpelje 0, Olimpijakos 0.

Grupa C:

Zenit - Milan (18)
Anderleht - Malaga (20.45)

Tabela: Malaga 3, Milan 1, Anderleht 1, Zenit 0.

Grupa D:

Ajaks - Real Madrid (20.45)
Mančester Siti - Borusija Dortmund (20.45)

Tabela: Real Madrid 3, Borusija 3, Ajaks 0, Mančester Siti 0.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: