Nazad

Lučić: Doći će oni u Beograd

Izvor: B92 - Sport - Petak 02.11.2012 - 11:26

Košarkaši Partizana doživeli su novi, četvrti poraz u Evroligi, ali posle još jednog tesnog poraza, ovaj put od Barselone, "crno-beli" nisu klonuli duhom.

ilustracija

Kao i protiv CSKA, Partizan je i protiv drugog velikana poražen bukvalno na jednu loptu (85:82), pa mladi tim srpskog šampiona očekuje bolje rezultate u budućnosti.

Kapiten Vladimir Lučić je istakao da se ponovo osetilo neiskustvo, ali da je tim pokazao da može da se nameće sa svima. Centar Dejan Musli očekuje od tima da izvuče pouke, kao i Danilo Anđušić.

Košarkaši Partizana ocenili su da su za poraz krive oscilacije u njihovoj igri, koje su domaći igrači iskoristili za velike serije uzastopnih poena.

"Mislim da smo odlično otvorili utakmicu, ali opet se osetilo neiskustvo. U dva navrata smo padali, a oni pravili velike serije. Na kraju smo imali možda čak i dve šanse da se vratimo u utakmicu i napravimo ogromno iznenađenje, ali nismo uspeli. Šta je - tu je, čeka nas težak protivnik u Jadranskoj ligi (protiv Splita u gostima)", rekao je Vladimir Lučić.

On je ocenio da su crno-beli, uprkos četvrtom uzastopnom porazu u Evroligi, još jednom pokazali da mogu da pariraju svim rivalima.

"Iz utakmice u utakmicu nam se ponavlja da protivnik pravi velike serije. To moramo da smanjimo, ali na neki način je to i opravdano pošto smo najmlađa ekipa u Evroligi. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Doći će i oni u Beograd", istakao je Lučić.

Dejan Musli je kazao da se, takođe, nada boljem izdanju Partizanovih košarakaša u narednim mečevima.

"Bila je ovo još jedna nesrećno izgubljena utakmica, na jednu loptu. Kao što je Lučić rekao, biće povratana utakmica u Beogradu. Najmlađa smo ekipa, nismo zadovoljni porazima, ali moramo da nastavimo da radimo dalje i da se spremimo za jako tešku seriju koja predstoji u Jadranskoj ligi. Moramo da izvučemo pouke i da ovakve utakmice rešavamo u našu korist", rekao je Musli.

"Nismo pali. Kao što smo i rekli, borili smo se do kraja, do zadnjeg minuta. Najmladja smo ekipa u takmicenju i na nama je da nastavimo da treniramo i da se borimo", istakao je Musli.

Danilo Anđušić je kao jedan od ključnih momenata utakmice istakao pogodjen šut za tri poena Marselinja Uertasa u finišu meča.

"Imali smo veliku šansu da napravimo veliko iznenadjenje, ali mislim da je presudio veliki broj oscilacija tokom utakmice. Dozvolili smo rivalu seriju 18:0, ali smo opet uspeli da se vratimo u egal i držimo rezultat, međutim, Marselinjo je pogodio trojku o tablu", kazao je Andjušić.

"Ne smemo da padamo, moramo da izvučemo pouke i u nekoj od sledećih utakmcia sigurno ćemo prirediti iznenadjenje, možda čak i u
gostima. Napredujemo iz dana u dan i ovakve utakmice nam puno znače", dodao je on.

Partizan će naredni meč igrati 9. novembra u Beogradu protiv Nemačkog Bamberga.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: