Nazad

Meč u Milanu "visokog rizika"

Izvor: Beta - Sport - Sreda 24.10.2012 - 08:49

Zvaničnici srpske i italijanske policije sastali su se u Milanu uoči utakmice koju u četvrtak uveče treba da odigraju italijanski klub Inter i Partizan.

navijači partizana

Šef policije Milana Luiđi Savina razgovarao je u Milanu s načelnikom uprave policije MUP-a Srbije Mladenom Kuribakom, prenosi sajt lista "Korijere dela sera", navodeći da se meč smatra visokorizičnim.

Zvaničnici policije dve zemlje, prema navodima italijanskog lista, razgovarali su o određivanju smernica za intervenciju, a predstojeći meč označen je kao "visokorizičan" imajući u vidu incidente koje su izazvali srpski navijači na meču reprezentacija Italije i Srbije odigranom u Đenovi, 12. oktobra 2010. godine.

Susretu su prisustvovali predstavnici policije dveju zemalja, konzul Srbije u Italiji i predstavnici dva fudbalska kluba.

U Milanu se između srede i četvrtka očekuje dolazak oko 4.000 srpskih navijača. Očekuje se da će naveći broj njih u Italiju ući svojim automobilima, a ne autobusima, što policiji predstavlja otežavajuću okolnost za kontrole.

U policijskoj upravi u Milanu održani su sastanci na kojima je dogovoren dolazak dodatnih snaga policije i karabinijera, koji će čuvati bezbednost na stadionu i u centru Milana, uoči i posle utakmice, prenosi Korijere.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: