Nazad

Mediji tvrde da Lukić odlazi

Izvor: Večernje novosti, Press, SOS, Mozzartsport - Sport - Četvrtak 08.11.2012 - 09:31

Predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić mogao bi do kraja nedelje da podnese ostavku, tvrde pojedini beogradski mediji.

lukić

Po pisanju Novosti, Pressa i Mozzartsporta odlazak Lukića sa čela Zvezde je pitanje dana, SOS kanal je išao korak dalje, nezvaničnom informacijom da je predsednik FKCZ već podneo ostavku.

Iz kluba tokom večeri nije bilo nikakvih informacija. Lukić je na klupskim izborima kao jedini kandidat dobio većinu ovog proleća, ali je priča o njegovom odlasku pokrenuta kada je ekipu napustio Robert Prosinečki.

Legenda kluba je posle 20 meseci otišla sa Marakane posle remija sa Radom u prvom kolu JSL, samo tri dana pred ključni meč sa Bordoom. Prosinečki se od tada redovno pojavljuje u medijima, a jedna od glavnih tema je dug koji prema njemu ima Zvezda, jer zaostale plate nisu ni počele da se isplaćuju.

Lukić je tih dana najavio da je spreman da napusti klub čim pronađe odgovarajućeg naslednika, a u više navrata nagovešteno je da bi to mogao da bude Dragan Džajić, koji je proveo dve decenije na funkcijama direktora i predsednika kluba sa Marakane.

Ipak, da bi Džajićev dolazak bio realan, neophodno je da se pre toga završi sudski proces protiv njega.

Pritisak na Lukića pojačan je u poslednjih mesec dana, kada je Zvezda doživela dva poraza na domaćoj sceni, najpre u Subotici, a zatim u subotu protiv Jagodine.

Posle subotnjeg meča, koji su obeležile drastične greške sudije Dimitrijevića na štetu crveno-belih, beogradski klub je u prvoj reakciji tražio doživotnu suspenziju sudije, a zatim malo ublažio zahteve, ali je u ponedeljak poslao pismo javnosti i spisak zahteva FSS, na koje je oštro odgovorio Tomislav Karadžić.

Jedan od osnovnih problema zbog kojih je malo ko spreman da preuzme rukovođenje Crvenom zvezdom je veliki dug, o čijem tačnom iznosu se već godinama u javnosti samo nagađa.

Sa pričom o brzom Lukićevom odlasku treba biti oprezan, s obzirom na to da su mu mediji kofere u ruke smeštali još pre više od dva meseca, ali dugoročno nema sumnje da će posle tri i po godine na čelu kluba, tokom kojih nije stigla titula, ni plasman u grupu nekog od evrotakmičenja, dok je dug definitivno veći nego 2009, Vladan Lukić funkciju napustiti izvesno tokom ove sezone.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: