Nazad

Mesi ruši rekorde, BATE posustaje

Izvor: B92 - Sport - Sreda 21.11.2012 - 10:02

Fudbaleri Barselone zabeležili su četvrtu pobedu u Ligi šampiona, pošto su u meču petog kola grupe G dobili Spartak u Moskvi sa 3:0.

ilustracija

Zbog vremenske razlike taj meč je igran ranije, baš kao i okršaj u Minsku u grupi F, u kojem je Lil savladao BATE Borisov sa 2:0.

Barsa sada ima 12 bodova, Spartak 3, a od 20.45h sastaju se Benfika i Seltik. U drugom meču F grupe Valensija dočekuje Bajern.

Za razliku od meča u Kataloniji kada je Spartak vodio sa 2:1 i izgubio sa 3:2, Barselona je u Moskvi već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika.

Mrežu Rusa načeo je Dani Alveš, koji je u 16. minutu poslao munjevit udarac u donji levi ugao nakon što mu je Mesi odložio loptu.

Upravo je Argentinac duplirao prednost Barse u 27. minutu – golman Dikan odbranio je udarac Inijeste, ali je Argentinac natrčao na odbijenu loptu i postigao svoj četvrti gol u LŠ ove sezone.
ilustracija
Na šest minuta do isteka poluvremena Mesi je ponovo bio strelac – Pedro mu je dodao idealnu loptu u prostor, a Argentinac je predriblao Dikana i plasirao loptu u mrežu za svoj 80. pogodak u 2012. godini.

Tim golom Mesi se izjednačio na drugom mestu večne liste strelaca sa Van Nistelrojom – obojica su dali po 56. što je za 15 manje od prvoplasiranog Raula.

Takođe, Mesi je pogotkom u Moskvi dao gol u 19. različitom gradu u LŠ, čime se izjednačio sa Raulom. Jedan Raulov rekord Mesi je oborio već u duelu sa Spartakom – postao je prvi igrač koji je u 15 mečeva Lige šampiona dao dva ili više golova, dok je Špancu to uspelo 14 puta.
ilustracija

BATE, koji je na startu takmičenja ostvario dve pobede, sada je poražen od Lila, a sve je počelo katastrofalnom intervencijom Poljakova u 14. minutu. On je loše izbacio loptu koja je završila kod Sidibea, a 20-godišnji napadač Lila lobuje Gorbunova za vođstvo francuske ekipe.

Konačni rezultat postavio je 21-godišnji Đani Bruno, koji je tako dao gol na svom debiju u LŠ – asistent je bio Digne, koji je prethodno prošao dekoncentrisanog Poljakova.

Lil sada ima tri, a BATE ostaje na šest bodova.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: