Nazad

“Mihajlović je na pogrešnom putu”

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI - Sport - Subota 20.10.2012 - 09:42

Legendarni selektor Jugoslavije Ivica Osim rekao je za „Večernje novosti“ da smatra da je Siniša Mihajlović na klupi Srbije na pogrešnom putu.

Sinisa-Mihajlovic

Mihajlović je pre manje od pola godine preuzeo vođenje ’orlova’, a reprezentacija je od tada na osam utakmica zabeležila po jednu pobedu i remi i čak šest poraza, i nalazi se daleko od ostvarivanja svog cilja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014, a to je plasman u Brazilu.

„Svako ima svoju granicu tolerancije. Sigurno je hteo da napravi nešto ekstra, međutim, izabrao je pogrešan put da bude u žiži javnosti. Sva ona gužva oko pevanja himne i patriotizma. To su već poodavno pročitane metode. Malo je sa tim zakasnio. Nepotrebno je u ovim vremenima zaluđivati narod parolama“, naglasio je Osim.

Na pitanje da uporedi svoje i Mihajlovićevo vreme, Osim je rekao:

„Ja sam uvek polazio od najcrnje varijante u svim kvalifikacijama. Tako je morao i Siniša. Jer, sve što se kasnije dobro uradi, onda je samo dobitak“.

Kao jugoslovenski selektor, Osim se nalazio u sličnoj poziciji 1988. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

„Posle poraza od Engleza sa 4:1 svi su se okomili na mene. Kao sada na Mihajlovića. Ali, imao sam zaštitnika, pa sam posle reprezentaciju odveo u Italiju, na Svetsko prvenstvo. Imao sam Miljana Miljanića, koji je bio veliki autoritet i uvek hladnu i trezvenu glavu. Stajao je kao stena iza mene. Zato sam i nastavio selektorski rad, podsećam da smo u Italiji stigli do pete pozicije na planeti, možda smo mogli i koji stepenik više, ali isprečila se penal završnica u duelu sa Maradoninom Argentinom. Da smo tada imali sreće, nije isključeno da bismo se popeli i na svetski tron. Imali smo generaciju igrača za taj podvig. U to sam sada i više nego stopostotno siguran“, naglasio je Osim.

Upitan šta bi uradio da je na ’tapetu’ kao Mihajlović, Osim je jasno odgovorio:

„Već bih se pokupio. I otišao. Krajnje elegantno“.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: