Nazad

Mihajlović: Škotska je favorit, ali spremam iznenađenje

Izvor: Sportal.rs - Sport - Petak 07.09.2012 - 22:16

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu protiv Škotske igra prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, a selektor Siniša Mihajlović smatra da su domaćini favoriti, jer će igrati na domaćem terenu u Glazgovu.

Sinisa-Mihajlovic

Međutim, Mihajlović je pripremio i iznenađenje za rivale, koji ionako muku muče sa mogućim sastavom koji će izvesti na teren.

- Napravićemo neko iznenađenje, videćete... Slika o timu i mogućnostima igrača mi je sasvim jasna. Bitno je da se startuje pobedom, zbog psihologije, tri boda, samopouzdanja. Sa druge strane, igramo u grupi u kojoj svako može svakog da pobedi, čeka nas deset kvalifikacionih utakmica. Naravno, remi u Glazgovu bio bi dobar rezultat za nas, a čak i posle poraza imaćemo dovoljno vremena da se sve ispravi - rekao je Mihajlović, prenosi sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srpski stručnjak je ulogu favorita prepustio Škotima.

- Radi se o odličnoj reprezentaciji koja je borbena i agresivna. Biće nam teško, ali i njima će biti teško protiv nas, to garantujem. Prepuštam Škotima ulogu faviorita, jer igraju na svom terenu.
 
Tamošnje medije je zanimalo mišljenje Mihajlovića o atmosferi na "Hempden parku" koja po tradiciji obiluje bučnim navijanjem.

- Fudbal se igra zbog publike i za pune stadione. Pozivam škotske navijače da navijaju što glasnije, jer je to dobro za nas, čak bih dodao da nastave sa fanatičnim bodrenjem čak i ako budu imali negativan rezultat.

Domaćini su se interesovali i za sastav tima, odnosno, činjenicu da Mihajlović ne može da računa na dvojicu najiskusnijih, Nemanju Vidića i Dejana Stankovića.

- Imamo nekoliko iskusnijih igrača i dosta mlađih, stvaramo polako spoj mladosti i iskustva. Ne bi bilo dobro da imamo samo starije ili samo mlađe. Stanković i Vidić su veliki igrači, ali moramo da nađemo zamene za njih - istakao je Mihajlović.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: