Nazad

Mihajloviću, pročitaj sve ponovo

Izvor: Pressonline - Sport - Sreda 19.09.2012 - 11:44

Predigra antologijskog duela fudbalskih reprezentacija Srbije i Hrvatske, koji je na programu marta 2013. godine, uveliko je počela!

prosinecki

Selektor „orlova" Siniša Mihajlović žestoko je udario po nekadašnjem saigraču i kolegi Robertu Prosinečkom i to sve zbog nedavne izjave u kojoj je Robi apostrofirao da je četa Igora Štimca trenutno bolja od Srbije, te da je zbog nagomilanog iskustva prvi favorit za odlazak u Brazil.

 „Bombarder iz Borova Sela", iziritiran stavom nekadašnjeg saigrača, doslovce je poručio da je Prosinečki pokazao karakternu crtu svih Hrvata i da sasvim sigurno ne bi bio tako hrabar u izjavama da je kojim slučajem ostao u Beogradu.
 
Hrabri samo u Hrvatskoj
- Da je Robi ostao u Zvezdi, ne verujem da bi rekao da su Hrvati toliko bolji. Oni su svi hrabri kad odu u svoju zemlju, a kada su ovde, onda su kao „male mace". Za razliku od mene, odnosno našeg naroda. E, to je razlika između nas i njih - rekao je u razgovoru za „Sportski žurnal" Siniša Mihajlović.
 
Dojučerašnji strateg Crvene zvezde bio je, blago rečeno, iznenađen Mihajlovićevim rečima. On je u izjavi za Press poručio da nije želeo da degradira rad selektora „orlova", već da je samo taksativno naveo prednosti „vatrenih" uoči nastavka kvalifikacija.
- Zvali su me ljudi iz Beograda da mi pročitaju Mihajlovićevu izjavu. Čudno mi je da je tako reagovao. Znam šta sam rekao, a to mogu i da vam ponovim. Selektoru Hrvatske Igoru Štimcu će biti lakše jer ima formiran tim, ekipu koja je šest godina na okupu. Sa druge strane, Mihajlović je tek na početku. Ne znam da li se uvredio. Ako jeste, onda j... ga. Šta ja da mu radim - poručio je iz Zagreba Robert Prosinečki.
 

 Sličan životni put
 
Iz Robijevog glasa bilo je uočljivo da želi da spusti ručnu i stiša tenzije, pogotovo što se i tokom boravka u Crvenoj zvezdi trudio da ne bude deo nacionalnog, balkanskog kolorita, koji će bez ikakve sumnje pratiti duele između Srbije i Hrvatske. Prijatelju iz Borova Sela samo je savetovao da ponovo pročita sporni tekst koji ga je ražestio.
 
- Siniša bi možda ponovo mogao da pročita izjavu koju sam dao hrvatskim novinama. Očigledno je da je nije shvatio na pravi način. Ako mu to ne pomogne, onda stvarno ne znam šta da mu radim. Valjda kao bivši igrač i trener imam pravo na svoje mišljenje. Vi beogradski novinari bar znate da sam uvek govorio ono što zaista mislim - poručio je na kraju Prosinečki.
 
Zanimljivo je da životni i profesionalni put Mihajlovića i Prosinečkog ima mnogo sličnosti. Rođeni su iste godine, obojica su kao tinejdžeri proganani iz zagrebačkog Dinama, da bi nedugo zatim svetske visine dosegnuli u Crvenoj zvezdi. Takođe, Mihajlović je, kao i Robi, rođen u mešovitom braku, s razlikom što je Sinišin otac Srbin.
 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: