Nazad

Mihini "orlovi" konačno zaigrali

Izvor: Pressonline - Sport - Utorak 11.09.2012 - 23:39

Sjajna predstava "orlova" u Novom Sadu! Fudbalska reprezentacija Srbije deklasirala je selekciju Velsa rezultatom 6:1 (3:1) u meču drugog kola Grupe A kvalifikacija za Mundijal u Brazilu koji je odigran na stadionu „Karađorđe" u Novom Sadu.

sp-ivanovic

Naš tim, koji je potpuno izgubio naviku da daje golove (pet utakmica jedan gol), večeras je pokazao da zna da igra fudbal, ali i da nije zaboravio kako to izgleda postići gol. Viđeno je šest golova od šest različitih igrača, a kuriozitet je da smo sve postigli levom nogom. Ovo je bila i prva pobeda za selektora Sinišu Mihajlovića na šest utakmica. Večerašnjom igrom, zalaganjem, odnosom prema igri, "orlovi" su pokazali da mogu ozbiljno da se upuste u trku za jedno od prva dva mesta u grupi.

Mihajlović je dan uoči ovog meča bio izričit u tome da ovaj meč nije "biti ili ne biti" kako bi na neki način rasteretio igrače, koji su sigurno bili pod velikim pritiskom pred početak ovog meča. Međutim, kada je naš nacionalni tim, posle čak 31 godine zakoračio na travnati tepih stadiona u Novom Sadu, trema je nestala. Od prvog minuta su "orlovi" imali sjajnu podršku (preko 11.000 gledalaca) a igrači na terenu su se novosadskoj publici odužili na sjajan način. Golove za naš tim postigli su Aleksandar Kolarov (16.), Zoran Tošić (23.), Filip Đuričić (39.), Dušan Tadić (55), Branislav Ivanović (80.) i Miralem Sulejmani (90.). Počasni gol za Vesl postigao je najbolji igrač Ostrvljana Geret Bejl (31.).

O igri našeg tima na večerašnjem meču, pored daleko većeg poseda lopte i udaraca na gol, najbolje je "govorila" novosadska publika koja je aplauzima nagrađivala igrače posle svake akcije. Jer, Srbija je, za razliku od prethodnih mečeva, večeras igrala, brzo i jednostavno, što je i dovelo do "kiše" golova protiv ratobornih Velšana. Iako nam nije prolazila baš svaka zamisao u napadu, jasno se videlo da su srpski igrači večeras, u poređenju sa onima od subote u Škotskoj (0:0) "nebo i zemlja". Mihajlović je dokazao da stpljenjem i pravim odnosom prema igračima može da se iscrta put ka željenom cilju a njegovu viziju su večeras do tančina shvatili i prihvatili naši mladi momci koji su demonstrirali daleko najlepši fudbal u poslednje dve godine.

Da ne preteramo u hvalama, činjenica je da Vels ne predstavlja evropsku fudbalsku silu, tako da će pravi pokazatelj kvaliteta, potencijala i snage srpskog nacionalnog tima biti dueli sa jačim rivalima u A grupi. Srbiju u oktobru očekuju još dva duela u kvalifikacijama, kod kuće protiv Belgije i u gostima protiv Makedonije.

Na ruku nam svakako idu rezultati ostalih mečeva u našoj grupi, pošto su Belgijanci i Hrvati odigrali 1:1, a isti rezultat bio jei na meču između Škotske i Makedonije. Srbija je tako posle dva kola izbila na prvo mesto na tabeli sa četiri boda i najboljom gol razlikom.

Što se tiče toka meča, Srbija je zahvaljujući igri u prvom poluvremenu Srbija utabala put ka pobedi i važnim bodovima. Sjajnim golom Aleksandra Kolarova (slobodan udarac), Zorana Tošića i Filipa Đuričića domaći tim podigao je adrenalin na tribinama, a jedini pad koncentracije bio je kod pogotka Gereta Bejla, koji je iz slobodnog udarca sa više od 20 metara iznenadio Vladimira Stojkovića, koji je krenuo na kontra stranu.

Na večerašnjem meču gotovo da nije bilo slabe karike u našem timu, Tadić i Đuričić su bili sjani "na lopti", a sjajnu predstavu pružio je i mladi Lazar Marković, koji je dobio većinu duela sa snažnim igračima Velsa. Pored standarno sjajnih defanzivaca, Ivanovića, Nastasića, Kolarova i Biševca, nikako ne treba izostaviti učinak Ignjovskog i Fejse, koji su kao osice kidisali na Velšane još u njihovim začecima akcija i tako rivala sprečavali da organizuju ozbiljnije napade. Nastavila je Srbija da “melje” rivala i u drugom poluvremenu, a Velšanima je na kraju ponestalo i snage da pruže bilo kakav ozbiljniji otpor. Publika u Novom Sadu mogla je u nastavku mecca da vidi još tri sjajna gola, bivšeg igrača Vojvodine Dušana Tadića, Branislava Ivanovića i Miralema Sulejmanija.
 


Srbija - Vels 6:1 (3:1)
(Kolarov 16., Tošić 23, Đuričić 39., Tadić 55., Ivanović 80., Sulejmani 90. - Bejl 31.)
Novi Sad. Stadion: „Karađorđe".
Gledalaca:  oko 11.000.
Sudija: Nunjo Pereira Gomeš (Portugal)
žuti kartoni: Blejk, Remzi (Vels)

Srbija: Stojković - Ivanović, Nastasić, Biševac, Kolarov - Fejsa, Ignjovski (od 85. Mijailović), L. Đuričić (od 80. Lekić) - Tošić (od 70. Sulejmani), Tadić, L. Marković. Selektor: Siniša Mihajlović
Vels: Majhil - Ganter, Metjuz (od 46. Von), Edvards (od 46. Rikets), Blejk - Vilijams, Alen (od 70. King), Črč, Remzi, Bejl - Morison. Selektor: Kris Koleman

 


    TOK MEČA

90. minut. Miralem Sulejmani. Kakav povratak asa Ajaksa u nacionalni tim. Odapeo je Sulejmani sa preko 25 metara, lopta je malo zakačila jednog igrača Velsa i napravila parabolu taman toliko da lobuje golmana Majhila koji će po šesti put na meču morati da vadi loptu iz mreže.

85. minut. Mijailović menja Aleksandra Ignjovskog.

80. minut. Branislav Ivanović. Kapiten je reagovao kao vrsni strelac (sedmi gol na 54. meču) posle gužve na ivici šesnaesterca nakon kornera. Biševac je blokirao jednog igrača Velsa u nameri da izbije loptu a na istu je naleteo Ivanović, koji je levicom "opalio" po zemlji i pogodio donji ugao gola.

78. minut. Kolarov je izveo slobodnjak ali je lopta zakačila Bejla i otišla u korner.

76. minut. Odličan šut Lazara Markovića sa oko 20 metara. Majhil je sjajno intervenisao a u nastavku akcije Remsi pravi faul za žuti karton. Još jedna pozicija iz koje može da se ugrozi gol Velsa.

70. minut. Prva izmena u našoj ekipi. Miralem Sulejmani menja Zorana Tošića, dok Velšani u isto vreme prave poslednju, King ulazi umesto Alena. Ovo je Sulejmaniju tek prva utakmica za "A" tim posle dve godine.

68. minut. Još jednom su Velšani uklizavanjem sprečili čist gol. Tadić i Đuričić su kombinovali na levoj strani, a drugi je poslao povratnu do Tošića u čiji snažan šut sa oko 10 metara "uleće" igrač Velsa i spašava gotovo čist pogodak.

65. minut. Fenomenalno deluju sve linije našeg tima, a posebno Fejsa i Ignjovski, koji nisu stali na ovom meču, napadaju u začetku akcija rivale, prave im pravu pometnju u organizaciji i skoro iz svakog duela izlaze kao pobednici.

60. minut. Kao osice "orlovi" napadaju sve linije odbrane Velsa a nova sjajna akcija završena je šutem Kolarova sa oko 30 metara. Lopta je prošla pored stative, ali je prethodno zakačila jednog igrača Velsa. Korner za Srbiju.

55. minut. GOOOOL!!!! Dušan Tadić. Sjajno je Ivanović oduzeo Bejlu loptu na desnoj strani i potom kao brzi voz krenuo ka kaznenom prostoru. Još bolje je as Čelsija uočio Tadića u "srcu" peterca koji je rutinskom egzekucijom doneo Srbiji veliku prednost.

50. minut. Nastavljaju naši igrači da igraju jako agresivno i potpuno dominiraju na terenu. Odlično na terenu deluje mladi Marković, koji bez pardona igra i bez straha ulazi u duele sa igračima Velsa, iz kojih često izlazi kao pobednik.

48. minut. Nova idealna prilika za Kolarova da ugrozi gol Velsa iz prekida. Posle faula nad Markovićem sa leve strane, loptu je namestio Kolarov, ali ovaj put je pogodio "živi zid".

46. minut. Dve izmene na startu drugog dela igre, obe u Velsu. Rikets i Von zamenili su Metjusa i Edvardsa.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1. minut.  U smiraj prvog dela igre veći deo stadionu počeo je skandira protiv predsednika FS Srbije, Tomislava Karadžića...

44. minut. Novosadska publika je prezadovoljna brzom i jednostavnom igrom naših na večerašnjem meču. Nagrađuju apluzima svaki potez "orlova". Iako ne prolazi baš svaka zamisao, jasno se vidi da srpski igrači večeras demonstriraju najlepši fudbal od kada je kormilo stigao Siniša Mihajlović.

39. minut. GOOOOOL!!! Filip Đuričić. Tadić je krajnjim naporom uspeo da proturi loptu Đuričiću, koji je ušao u šesnaesterac, potom "lažnjakom" na travu poslao Velšanina i prosto zakucao loptu pod prečku sa oko 10 metara. Konačno je mladi Đuričić postigao gol u seniorskoj konkurenciji a ovom akcijom je opravdao veliki potencijal.

37. minut. Posle primljenog gola utihnula je po malo publika, a to kao da je uticalo na naše igrače, koji su takođe spustili ritam. Naši napadi uglavnom idu preko desne strane, gde Tadić i Tošić odlično sarađuju.

31. minut. GOOOOL!!! Kakav gol Gereta Bejla. Bio je to perfektno izveden slobodnjak iz velike daljine, sigurno preko 25 metara. Može se reći da je Stojković pogrešio pošto je krenuo na kontra stranu u želji da pročita njegov udarac. Bejlu je ovo sedmi gol za nacionalni tim.

30. minut. Sada mala panika u našoj odbrani posle auta koji je Metjuz. Srećom, Črč je loše zahvatio loptu u petercu pa je opasnost otklonjena.

26. minut. Kakva šansa za Tadića. Primio je naš veznjak jedan "otpadak" posle centaršuta i šutirao dobro sa oko 20 metara. Gol je sprečio Metjuz sjajnim uklizavanjem.

23. minut. GOOOOOL!!!! Zoran Tošić. Dugo je Kolarov "vukao" loptu po levoj strani, uspeo da uđe u šesnaesterac. Kada se činilo da su igrači Velsa opkolili i da će se naš as spetljati, Kolarov je uspeo nekako da šutne praktično iz mrtvog ugla, lopta je u petu zakačila golmana Majhila i srećno stigla do Tošića kojem sa metar nije bilo teško da postigne pogodak.

21. minut. Koriste "orlovi" momentum posle datog gola i posle datog gola i dalje bez problema "vode glavnu reč" na terenu. Sada je igra nešto otvorenija, pošto su Velšani krenuli da igraju nešto otvorenije, i sa više igrača učestvuju napred u kreiranju akcija što bi moglo da ostavi više prostora za kontre našem timu.

16. minut. GOOOOL!!!! Aleksandar Kolarov. Bio je to fantastičan gol levog beka Mančester sitija. Golman Majhil bio je potpuno nemoćan posle sjajne levice Kolarova, koji je postigao prvi gol za reprezentaciju u karijeri.

15. minut. Sjajna prilika za Kolarova da iz slobodnog udarca ugrozi gol rivala. Prethodno je Ivanović fauliran na ivici šesnaesterca.

13. minut. Mnogo žustrije sada "orlovi". Tadić je "ušao" u duel i napravio je razliku na sredini terena. Sada smo potpuno preuzeli inicijativu, dok se Velšani brane sa velikim borjem igrača.

12. minut.
Nastasić je bio najviši u skoku posle prekida koji je izveo Tošić. Na žalost, pogodio je Biševca u leđa nakon čega su Velšani uspeli panično da izbace loptu.

11. minut. Mladi Marković je u odlično prodoru, ali ga Alen prekršajem zaustavlja na korak od šesnasterca bliže gol-autu.

10. minut. Pripretila je Srbija prvi put na meču. Marković je "isčačkao" loptu na oko 30 metara, uposlio Tošića, ali je Vilijams uklizao ispred našeg igrača u šesnaestrercu i izbacio loptu u korner.

7. minut. Za sada Vels mnogo konkretniji. Bejl je sada iznudio prvi korner na meču. Mi smo i dalje bez pravog napada, odnosno smislene akcije.

4. minut. Prvi prete Velšani. Bio je to pokušaj iz daljine Krisa Gantera, pravi "bekovski".

1-3. minut. Mihajović je od početka iznenađujuće šansu pružio mladom Lazaru Markoviću, a novi igrači u startnoj postavi u odnosu na Škotsku su Tadić i Fejsa. Iako formacija "liči" na 4-3-3, i dalje smo bez klasičnog centarfora.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: