Nazad

Milošević: Učimo od Engleza!

Izvor: Mondo - Sport - Četvrtak 18.10.2012 - 11:31

Direktor mlađih selekcija FSS smatra da od Ostrvaljana treba prepisati recept za borbu protiv huligana. Uputio i izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Engleske.

savo milosevic

Savo Milošević, direktor mlađih selekcija FSS, bio je glavni sagovornik britanskih medija, nakon skandaloznih dešavanja u finišu revanš utakmice baraža za plasman na EP mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

Sada funkcioner FSS ali i iskusni internacionalac koji je svojevremeno igrao u Aston Vili, svestan je da postoji ozbiljan problem koji se reflektovao i na spornom meču mladih selekcija.

"Da bismo rešili problem rasizma u fudbalu treba da uradimo ono što su u Englezi uradili pre nekoliko godina", rekao je Milošević dodajući da u ovaj slučaj treba da se uključe sve strukture srpskog društva:

"Jasno je da postoji razlika u potezima svih zemalja, neke su manje a neke više spremne da se bave ovim pitanjima. Na žalost, mi u Srbiji, vodimo zaista veliku borbu, ne računajući da poslednjih deset, petnaest godina imamo ozbiljne probleme koji nemaju veze sa navijačima" pokušavao je Milošević ukratko da obuhvati čitavu paletu problema koji kulminaciju imaju ponajviše na sportskim priredbama.

Milošević je za domaće medije najavio istragu u okviru Fudbalskog saveza Srbije

"Ovakvo ponašanje je potpuno neprihvatljivo, krivci će biti kažnjeni", rekao je Milošević i dodajući:

"Jasno je da se ovaj slučaj neće dobro završiti, platićemo visoku cenu. Najgore je što nam se ovakve stvari ponavljaju" smatra direktor mlađih selekcija reprezentacija Srbije koji se lično izvinio članovima engleskog tima.

"Žao mi je što se sve to izdešavalo jer je selektor engleske reprezentacije Stjuart Pirs čovek sa kojim sam igrao, odnosno igrali smo jedan protiv drugog, znamo se mnogo godina i u izuzetno smo dobrim odnosima" rekao je Milošević koji smatra da i FSS treba da posegne za javnim izvinjenjem.

"To će biti moj predlog. Treba da uputimo izvinjenje Engleskoj fudbalskoj federaciji, jer nismo uzvratili gostoprimstvo na pravi način", zaključio je Milošević.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: