Nazad

MOSKVA: Ani srpsko četvrtfinale

Izvor: Mondo - Sport - Petak 19.10.2012 - 23:14

Ivanovićeva nadigrala Vesnu Dolonc posle 65 minuta igre i za ulazak u finale Kupa Kremlja boriće se sa Samantom Stosur, prvom favoritkinjom za titulu.

Ana Ivanovic

Ana Ivanović igraće u polufinalu turnira u Moskvi. Na putu do četiri najbolje plasirane na Kupu Kremlja Ivanovićeva je eliminisala zemljakinju Vesnu Dolonc rezultatom 6:4, 6:1, posle 65 minuta igre.

Dolonc, koja je sjajno igrala u Moskvi, odlično je započela i četvrtfinalni duel, napravivši brejk na startu, ali je iskusnija i bolje plasirana Ivanovićeva brzo vratila meč na "svoj kolesek". Ana je povela sa 3:1, što je bio ključni korak, a Dolonc je nakon toga nastavila da je "juri", uhvatila je priključak na 4:5, a onda je na svoj servis propustila šansu da stigne do izjednačenja.

U nastvku duela Ivanovićeva je odigrala žestoko, povela je sa 3:0, što se ispostavilo kao velika zaliha, a do kraja susreta Doloncovoj je dozvolila da osvoji svega jedan gem.

U polufinalu Ana Ivanović će odmeriti snage sa Samantom Stosur, koja je bila bolja od Klare Zakopalove - 6:1, 6:3.

Ana i Australijanka, koja je deveta na svetu i prvi nosilac u Moskvi, do sada su odigrale četiri duela i svaka od njih odnela je po dve pobede. Poslednji put sastale su se još 2009. na turniru u Los Anđelesu, gde je trijumfovala Stosur.

Ana je na turniru u Moskvi do sada nastupala samo jednom - 2008. i zabeležila je poraz u prvom duelu, u drugom kolu od Dominike Cibulkove, jer je u prvoj rundi bila slobodna.

Stosur je, sa druge strane, igrala dva puta na Kupu Kremlja, 2005. i 2006. i oba puta, takođe, je eliminisana u drugom kolu.

Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 740.000 dolara, a pobednici će pripasti 470 WTA bodova i ček na 122.000 dolara.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: