Nazad

"Na, nosi u Vranje"

Izvor: OK RADIO - Sport - Sreda 19.09.2012 - 10:15

Transferi fudbalera uvek su u Vranju izazivali veliku pažnju, a mnogi od njih praćeni su i ogromnim količinama novca.

Ilustracija
Nakon dolaska Blagoja Backa Tasića na čelo presednika Dinama, na kojem će se zadržati kratko vreme, javnost su ustalasala dva odlaska Dinamovih fudbalera - Joce Ristića u drugoligašku ekipu Vrbasa i Dragana Mladenovića u tadašnjeg prvoligaša Zvezdaru.
 
Blagoje Tasić, nekada presednik FK Dinamo, danas zamenik direktora vranjske Pošte, svojevremeno je izjavio da se seća odlaska Ristića i Mladenovića.
 
- Znam da je za njih isplaćeno obeštećenje i to na računu kluba – kaže Tasić.
 
Na pitanje kolika je bila visina obeštećenja Tasić je odgovorio:
- Ko će toga sada da se seti.
 
Svojih odlazaka sećaju se pomenuti fudbaleri. Joca Ristić zna da je FK Dinamo dobio obeštećenje u visini od 4.000 maraka. 
   
- Znam da su novac u Vranje doneli sekretari FK Vrbas, Zoran Ninić i Mitar Roganović koji su novac predali čelnicima kluba u hotelu „Vranje“ – kaže Ristić.
 
Obeštećenje za Dragana Mladenovića je poseban slučaj. Njega je kupio za 9.000 dolara gazda FK Zvezdara, Branislav Trojanović Trojke, čovek iz grupe žestokih momaka sa užarenog beogradskog asfalta koji su u to vreme preuzimali fudbalske klubove po Srbiji.
 
Trojanović je kasnije ubijen u klasičnoj sačekuši kod hotela „Taš“, a nakon toga FK Zvezdara se ugasio.
 
- Gazda Trojke me je voleo kao sina. Znam, rekao je da je FK Dinamo dao za mene 9.000 dolara – kaže Mladenović.
 
Ono što se ne zna da li je novac legao na klupski račun isto kao i novac dat za Ristića. 
 
Priča se da čelnici Dinama nisu otišli u Beograd po novac nego da je posrednik bio jedan od poznatih vranjskih fudbalera koji se znao sa Trojanovićem. 
 

Čaršija je dugo pričala da je Trojke otvorio akt tašnu, dograbio šakama dolare, bacio ih na sto posredniku i rekao mu da nosi u Vranje. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: