Nazad

Nastavak suđenja Draganu Džajiću

Izvor: Beta - Sport - Sreda 07.11.2012 - 09:17

U Višim sudom u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje bivšem predsedniku FK Crvena zvezda Draganu Džajiću i trojici njegovih saradnika.

dragan dzajic

Fudbaler Goran Drulić trebalo bi da bude poslednji svedok tužilaštva u procesu protiv nekadašnjeg predsednika fudbalskog kluba "Crvena zvezda"

Džajić i saradnici su optuženi da su prisvojili oko osam miliona evra od transfera fudbalera.

Ukoliko ne bude novih dokaznih predloga za saslušanje svedoka, veštačenja ili pribavljanje drugih materijalnih dokaza, sud bi posle Drulićevog saslušanja mogao da zaključi glavni pretres, a potom da zakaže ročište za izlaganje završnih reči tužilaštva i odbrane, a potom i izricanje presude.

Posle Drulićevog odštetnog zahteva prema "Crvenoj zvezdi" za više miliona maraka koje tvrdi da nije dobio nakon trasfera u Real Saragosu, otvoren je postupak protiv njenih funkcionera, mada je bivši fudbaler u junu novinarima ispred Palate pravde rekao da mu Džajić i ostali optuženi ništa ne duguju.

Pored Džajića, za zloupotrebu službenog položaja sudi se nekadašnjem finansijskom direktoru i sekretaru "Crvene zvezde" Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću, a sa njima na optuženičkoj klupi je i fudbalski menadžer Ranko Stojić.

Protiv njih se vodi i postupak za privremeno oduzimanje imovine za koju tužilaštvo sumnja da je proistekla iz krivičnog dela. Svi se terete da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od transfera četiri Zvezdina fubalera u inostrane klubove.

Osim Džajića, optuženi su i bivši prvi sekretar kluba Miloš Marinković, finansijski direktor Vladimir Cvetković i fudbalski menadžer Ranko Stojić.

Džajić, Marinković, Cvetković i Stojić optuženi su da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od prodaje četiri fudbalera Crvene zvezde - Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića i Ivana Dudića.

Tokom istrage tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja za tranfer Nemanje Vidića.

Džajić i ostali se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Svi oni od početka postupka negiraju da su protivpravno prisvajali novac od transfera i da su vršili druge zloupotrebe.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: