Nazad

Ninković i Mladenović: Nema straha

Izvor: Mondo - Sport - Sreda 10.10.2012 - 13:15

Mladi fudbaleri Partizana i Crvene zvezde, ujedinjeni u misiji rušenja reprezentacije Engleske, poručuju da poštuju protivnika, ali da ga neće respektovati previše kada počnu utakmice u Noriču i Kruševcu.

Ninković i Mladenović

Ono što je nepojmljivo ne samo među navijačima, već u poslednje vreme i među članovima Uprava naša dva najveća kluba Crvene zvezde i Partizana, sasvim je normalna stvar u mladoj reprezentaciji Srbije.

Crveno i crno-beli, kada god ih okupi selektor, inače trener Zvezde, Aleksandar Janković, ne dele se po klupskim bojama, već u foajeu hotela, u autobusu, sali za ručavanje i ostalim prostorijama sede zajedno, pričaju, šale se, razmenjuju utiske i predviđanja.

Tako bi trebalo da bude svuda, a kao i mnogo puta ranije, mladi mogu da budu primer starijima.

Atmosfera među "orlićima" pred put u Norvešku je sjajna. Treme od Engleza i njihovih premijerligaških fudbalera nema. A, nema ni podele po klupskim bojama, iako gro nacionalnog tima u uzrastu do 21 godine čine baš igrači "večitih".

Oni umeju da se "pokače" dok traje "večiti derbi", ali ne i posle toga.

Konkretno, za mečeve baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Izraelu 2013. godine, protiv Engleske u Noriču 12. odnosno Kruševcu 16. oktobra, Janković je pozvao osmoricu igrača Crvene zvezde (Aleksandar Kirovski, Marko Dmitrović, Aleksandar Pantić, Filip Mladenović, Luka Milivojević, Darko Lazović, Luka Milunović i Ognjen Mudrinski), odnosno trojicu igrača Partizana (Nikola Ninković, Miloš Jojić i Saša Marković).

U razgovoru za MONDO, Ninković iz Partizana i Mladenović iz Zvezde dele optimizam pred put u Norič, gde će biti odigrano "prvo poluvreme" dvomeča sa Engleskom.

"Ja sam ovde od poslednje dve utakmice protiv Danske i Makedonije, ali svejedno, ova generacija je gradila jednu lepu stvar dve godine i borila se za ove mečeve sa Engleskom. Želeli smo prvo mesto u grupi od kada smo počeli da se sprememo", rekao je Ninković, strelac možda i presudnog gola na putu ka prvom mestu u grupi, kada su "orlići" u Danskoj gubili 1:0 i izborili remi.

"U Danskoj nas je Bog pogledao, nagradio nas je za sve što smo uložili u međuvremenu, dao nam je dve utakmice sa Engleskom...", dodao je Ninković.

On kaže da Srbija "nije loše prošla na žrebu", jer je svaka ekipa iz prvog šešira jaka, pa tako i Engleska.

"Neće biti nimalo lako, jer svi znamo da su to odlični igrači koji igraju u najjačim klubovima Evrope. Šta je - tu je. S obzirom na to da nismo bili povlašćeni, koja god reprezentacija da nam je došla, bila bi iz grupe najboljih u Evropi, samim tim i u svetu", kaže Ninković za naš portal i naglašava:

"Ne bi bilo lako ni protiv koga, pa ni protiv Engleza. Idemo tamo, nadamo se pozitivnom rezultatu, koji će nas ostaviti u igri za revanš u Kruševcu. A, onda ćemo ovde dati sve od sebe da ostvarimo toliko željeni plasman na Evropsko prvenstvo".

Većina igrača koje je selektor Janković pozvao standardno igra za svoje klubove u utakmica Superlige i Kupu. Koliko je to važno?

"Veoma je važno da imaš kontiunitet igara i minutažu. Nije isto kad si redovan u postavi i kad ne igraš, pa dođeš i moraš da pružiš kvalitet reprezentaciji. To što uglavnom svi igramo redovno u Superligi nam olakšava posao... Svi se poznajemo veoma dobro. Ako budemo na nivou na kom možemo i očekujemo da ćemo biti, siguran sam da možemo da se nadigravamo sa njima bez ikakvih problema", optimista je Ninković.

Imena klubova za koje igraju mladi reprezentativci Engleske mogu da uliju strah u kosti. Koliko je bitno da ih, uz neosporan kvalitet koji imaju, ne precenite i ne uđete u mečeve sa previše respekta?

"Tako je... I oni su, kao i mi, standardni u svojim timovima, a znamo svi koji su to timovi. Ipak, to nije nikako razlog zbog kog bi trebalo previše da ih respektujemo. Ne! Ko god da je preko puta možemo da izađemo i da ih dobijemo. Mi smo takođe kvalitetna reprezentacija i nemamo razloga da se plašimo", poručuje vezista Partizana i završava:

"Ko god bude preko puta nas, kažem, neće mu biti lako..."

Filip Mladenović je među "orlićima" od prvog treninga na startu "Operacije Izrael". Ne samo da ne propušta utakmice mlade reprezentacije, već je odigrao sve mečeve i za Crvenu zvezdu ove sezone. Sve do jednog.

"Za ovo smo se spremali od prvog okupljanja pred start kvalifikacija. Do sada se i menjala ekipa, izdogađalo se mnogo toga da bismo došli do ovoga gde smo sad i mislim da imamo veliku šansu. Koliko god Engleska bila jaka, nadam se da možemo da prođemo, jer smo složna i dobra ekipa", kaže brzonogi levi bek i ističe:

"Nadam se, pre svega, dobrom rezultatu u Engleskoj, pa da se ovde pred našim navijačima rešava pitanje putnika u Izrael".

Mladenović ne očekuje da će Englezi potceniti Srbiju.

"Naravno da ih poštujemo, kao i oni nas. Ja sam bar stekao takav utisak čitajući izjave s druge strane... Sigurno je da ih nećemo preceniti, igraćemo 'našu igru' sa namerom da ostvarimo cilj - a to je plasman na Evropsko prvenstvo", kaže Mladenović i dodaje da je bolje što se prva utakmica igra kod njih.

"Bolje je što igramo prvu utakmicu u gostima, jer će pritisak biti na njima da ostvare što bolji rezultat pred revanš. Ako može pobeda u Noriču, što da ne?", pita za kraj.

Da li postoji umor posle nagomilanog broja utakmica?

"Jesam malo umoran, ali proći će... Šta ću? Ovde sam da bih igrao fudbal, da bih se borio za reprezentaciju i neće biti nikakav problem da pružim celog sebe", ne traži Mladenović nikakav alibi na kraju razgovora za MONDO.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: