Nazad

Niški Radnički igra protiv Spartaka

Izvor: Južne vesti - Sport - Četvrtak 20.09.2012 - 20:35

U 6. kolu Superlige fudbaleri Radničkog iz Niša gostuju ekipi Spartaka iz Subotice u subotu, 22. septembra od 16h. Ekipa putuje dan ranije na sever Srbije.

radnicki nis


Posle spektakularnog otvaranja renoviranog stadiona Čair i pobede nad Smederevom, fudbaleri niškog kluba putuju na najudaljenije gostovanje ove sezone. U subotu, 22. septembra od 16h čeka ih duel sa Spartakom.

    - Sigurno je želja da nastavimo ovu priču, ozbiljno se spremamo za Spartak. Protivnik je kog treba poštovati, iako se nalazi na prekretnici. U prethodnom kolu promenili su trenera, ali i ostvarili dragocen bod u Novom Pazaru. Imaju par igrača izraženih u špicu i u vezi. Imaju organizovanu igru koja zna da iskoristi slabosti protivnika - rekao je Aleksandar Ilić, trener Radničkog.

Odlične igre ove sezone, osvojeni bodovi i ozbiljan pristup sezoni daju za pravo da se navijači Radničkog nadaju novim bodovima na gostovanju.

    - Kao ekipa dobijamo na kvalitetu i kroz sticanje prava novih igrača da igraju i kroz rad svih fudbalera. Pokušaćemo da iznenadimo protivnika i vratimo se zadovoljni sa gostovanja - dodao je Ilić.

Ekipa u Suboticu putuje sutra posle jutarnjeg treninga i zajedničkog ručka, a kako stoje stvari, neće biti većih promena u sastavu jer u ponedeljak treba da se priključi Dalibor Mitrović, a Nikola Lukić se polako oporavlja od povrede. U konkurenciji za subotnji meč je i Saša Stojanović koji je ove sezone debitovao za Radnički na meču protiv Smedereva na Čairu.

    - Ne znam puno o Spartaku pošto dugo nisam bio u srpskom fudbalu. Iz priče mojih drugova znam da je ekipa dobra, ali su startovali loše. Tražiće bodove protiv nas, a mi idemo tamo da ne izgubimo. Idemo minimalno na bod - rekao je Saša Stojanović, fudbaler Radničkog.

Spartak je trenutno poslednji na tabeli sa samo jednim remijem i 4 poraza. Radnički je nakon poraza od Novog Pazara na startu pobedio Hajduk u gostima, potom odigrao nerešeno sa Radničkim iz Kragujevca u Jagodini kao domaćin. Usledio je bolan poraz od Zvezde, pa pobeda nad Smederevom na niškom stadionu Čair pred oko 7.000 ljudi.

Svi parovi 6. kola:

22.09. u 14:30h Hajduk - Crvena zvezda
22.09. u 16h Smederevo - Radnički 1923
22.09. u 16h Spartak - Radnički Niš
22.09. u 16h BSK - Novi Pazar
22.09. u 16h Donji Srem - Rad
22.09. u 16h Jagodina - Javor
22.09. u 16h OFK Beograd - Vojvodina
22.09. u 18h Partizan - Sloboda


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: