Nazad

Novak protutnjao pored Dimitrova

Izvor: B92 - Sport - Sreda 10.10.2012 - 11:43

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Bugarina Gregora Dimitrova sa 6:3, 6:2 u drugom kolu turnira Masters serije u Šangaju.

Novak Đoković

Đoković i Dimitrov su sastali prvi put u karijeri, a Novak je za 53 minuta dobio bez problema meč koji ste mogli da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92.

Posle 12h na TV B92 možete gledati i duel dvojice srpskih tenisera Viktora Troickog i Janka Tipsarevića. Đoković će u 3. kolu igrati sa Špancem Felisijanom Lopesom koji je pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:4.

Njihov meč je četvrti na programu na Grendstendu, do sada su se sastajali dva puta, oba puta u Moskvi. Viktor je bio bolji 2008. godine, a Janko u finalu godinu dana kasnije.

Srpski teniser je bio slobodan u prvom kolu, dok je Dimitrov pobedio Španca Pabla Anduhara sa 7:5, 6:3. Bugarski teniser je u drugom kolu turnira u Tokiji izgubio od Argentinca Huana Monaka sa 6:2, 6:1.

Novak prvi gem na meču osvaja bez izgubljenog poena. U narednom je poveo sa 30:15, Dimitrov je odservirao as udarac, ali je Novak stigao do prve brejk lopte pošto je Bugarin poslao lopticu u mrežu. Đoković je iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 2:0.

Rutinski je Novak dobio i drugi gem na svoj servis i posle pet minuta igre vodio je sa 3:0. Do kraja seta nije bilo neizvesnosti, pošto su obojica tenisera sigurno servirala. Novak nije stigao do novog brejka, ali je sigurno servirao pa Dimitrov nije mogao da stigne do brejk lopte.

Posle 26 minuta igre Đoković je dobio prvi set 6:3.

Odlično je Novak otvorio i drugi set, pošto je već prvi gem na servis Dimitrova osvojio bez izgubljenog poena. Đoković je stigao do tri brejk lopte, prvu je iskoristio i poveo sa 1:0. Naredni gem je ponovo rutinski osvojio na svoj servis i tako potvrdio brejk prednosti.

Đoković je tokom celog meča odlično servirao, u prvom setu je na svoj prvi servis izgubio samo jedan poen (16/17), a u drugom se to deseilo tek u šestpm gemu.

Posle uvodna dva gema koja je u drugom setu osvojio Đoković Dimitrov je dobio treći gem za 2:1. Uzbeđenja nije bilo sve do sedmog gema kada je Đoković na servis Dimitrova poveo sa 30:0. Uspeo je Bugarin da se vrati u gem, stigne do djusa, ali je Novak stigao do brejk lopte koju je iskoristo.

Posle trećeg brejka na meču Đoković poveo sa 5:2 i u narednom gemu je servirao za meč. Kao i tokom celog meča Novak je u poslednjem gemu bio siguran i posle 53 minuta plasirao se u treće kolo.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: