Nazad

Novak u tri seta do osmine finala

Izvor: B92 - Sport - Utorak 02.10.2012 - 17:35

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Pekingu, pobedom nad Nemcem Mihaelom Bererom.

Novak Đoković

Đoković je do trijumfa došao tek posle tri seta, sa 6:1, 6:7 (3:7), 6:2, posle jednog sata i 59 minuta igre.

U borbi za mesto u četvrtfinalu, Đokovića očekuje duel sa Argentincem Karlosom Berlokom, koji je pobedio Marinka Matoševića iz Australije sa 3:6, 6:2, 6:3.

Drugi reket sveta je sjajno ušao u meč, pošto je bez izgubljenog poena osvojio servis gem na samom startu. Berer mu je odmah uzvratio, a potom ga dosta namučio u trećem gemu, pre nego što je Novak, ipak, uspeo da se vrati i ponovo povede. U istom ritmu Đoković je nastavio i u gemu koji je sledio i lako došao do brejka za 3:1, a potom je osvojio i naredna dva gema i u sedmom već odservirao za prvi set.

U drugom setu Berer je pružio veći otpor Đokoviću, pošto je na samom početku uspeo da se odbrani pri brejk loptama srpskog tenisera. Ipak, sam nije dolazio do prilika da ugrozi na servisu drugog tenisera sveta. Od tada nije bilo brejk prilika ni na jednoj strani, pa je set ušao u taj-brejk u kojem je Nemac bio agresivniji i bolji i dobio ga je sa 7:3 za izjednačenje u setovima.

Posle izgubljenog drugog seta, Novak je zaigrao agresivnije, što je rezultiralo sigurnim servisom i brejkom na samom startu odlučujućeg seta. Đoković je odmah potom lako poveo sa 3:0, pre nego što je Berer prekinuo njegov niz, ali je srpski teniser nastavio sa sigurnom igrom i nije dozvoljavao rivalu da ga ugrozi. Nemac je do kraja susreta osvojio još samo jedan gem, a Novak je do trijumfa došao posle skoro dva sata igre.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: