Nazad

ODBOJKA: "Večiti derbi" pripao Zvezdi!

Izvor: Mondo - Sport - Petak 19.10.2012 - 09:12

Uigrana Crvena zvezda rutinski je savladala, u dvorani Šumice u okviru drugog kola prvenstva u odbojci, večitog rivala Partizan Termoelektro 3:1 (25:17, 25:20, 20:25, 25:18).

zvezda partizan

Partizanu je ovo već drugi poraz ove sezone pošto je prvu utakmicu izgubio od Spartaka iz Ljiga 3:0, a Zvezdi druga pobeda.

Crvena zvezda je znake slabosti pokazala samo u trećem setu koji je Partizan Termoelektro rešio u svoju korist. U ostatku meča crveno-beli su igrali sigurno na servisu i prijemu, a tome su pridodali i čvrst blok.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je primač Crvene zvezde Nemanja Jakovljević koji je bio neprikosnoven na servisu.

Zvezda je znalački koristila greške protivnika kojih je bilo pregršt, samo u drugom setu Partizan je napravio čak 13 grešaka.

U prvom setu na snazi je bio dobar servis ali ujedno i dobar prijem. Igralo se izjednačeno i rezultatska klackalica vladala je sve do rezultata 10:10, kada se Zvezda “odlepila” na tri poena razlike. Crveno-beli su zaigrali čvršće u bloku i to im je donelo prevagu na terenu.

Na sve to, Partizan je počeo nesigurno da igra i u prijemu, a vrlo uigrana ekipa Crvene zvezde znala je to da iskoristi. Ekipa Duška Nikolića bila je u istom sastavu i prošle sezone i to se dobro videlo na terenu.

Tim aktuelnog šampiona nije dozvolio iznenađenja do kraja seta i lagano je prvi deo meča priveo kraju.

U drugom setu ekipa Partizana zaigrala je sigurnije ali Zvezda nije dozvoljavala da ekipa trenera Milana Đuričića napravi značajniju razliku. Aktuelni prvak je strpljivo čekao greške rivala i držao rezultatski priključak.

Zvezda rivalu nije dozvoljavala da se odvoji više od jednog do dva poena razlike sve do rezultata 11:11 kada je uspela da izjednači. Partizan Termoelektro nastavio je sa grešakama, a ljuti rival sa druge strane mreže ponovio je igru iz prvog seta koja mu je i u drugom donela pobedu.

Partizan Termoelektro u trećem setu došao je do čak sedam poena razlike kada je poveo sa 12:5. Proradili su tada servis i prijem crno-belima, a i u bloku su zaigrali sigurnije, oružja kojima je Zvezda dobila prva dva seta.

Do kraja tog dela igre Brđović i drugovi su održavali visok nivo servisa, dok je sa druge strane prijem Crvene zvezde bio pomeren pa su crno-beli došli do pobede u trećem setu, 25:20.

Početak četvrtog seta proticao je kao start prva dva seta, u izjednačenoj igri sve do prvog tehničkog tajm-auta kada je rezultat bio 8:6 za Zvezdu. Posle pauze aktuelni prvak je sigurno privodio set, a samim tim i utakmicu, kraju.

Iskustvo i koncentracija bili su u poslednjem setu na strani Zvezde i do punog izražaja je došlo to što je Zvezda zadržala šampionski tim iz prošle sezone na okupu, a Partizan “renovirao” tim.

Crno-beli će morati mnogo sigurnije i sa manje grešaka da zaigraju u narednim kolima ukoliko žele ove godine da urade nešto više u prvenstvu. Zvezda nastavlja tamo gde je i stala na kraju protekle sezone i sigurnim koracima korača ka odbrani titule.

VINER ŠTEDIŠE SUPERLIGA - MUŠKARCI, 2. KOLO:

četvrtak:

Partizan Termoelekro - Crvena zvezda 1:3 (17:25, 20:25, 25:20, 18:25)

petak:

Spartak Subotica - Železničar Beograd (19h)
Ribnica - Vojvodina NS Seme
Radnički - Đerdap (19.30h)

subota:

Mladi radnik - Spartak Ljig (19h)

TABELA: Crvena zvezda 6 bodova, Đerdap, Mladi radnik, Spartak Ljig po 3 boda, Radnički 2, Vojvodina 1, Ribnica, Partizan, Spartak Subotica, Železničar Beograd bez bodova.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: