Nazad

„Orlići“ pred žreb baraža: Samo ne Španija

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI - Sport - Petak 14.09.2012 - 09:33

Mlada reprezentacija čeka današnji žreb za baraž za prvenstvo Evrope u Izraelu. Saša Marković: Žestoko ćemo se boriti ko god da nam bude rival

Markovic

SAMO da ne bude Španija.

Aktuelni vladari Evrope u tri starosne kategorije, prvaci sveta među seniorima, svakako nisu na listi najpoželjnijih rivala za baraž.

Mlada reprezentacija Srbije danas će saznati protiv koga će se u dvomeču boriti za plasman na Šampionat kontinenta, ali i bez "crvene furije", spisak potencijalnih rivala izaziva poštovanje.

Među nosiocima, samim tim i mogućim protivnicima Srbije, nalaze se: Španija, Engleska, Francuska, Nemačka, Holandija, Češka i Italija. Drugi šešir čine: Srbija, Švedska, Švajcarska, Rusija, Danska, Slovačka i Norveška.

Koga god da žreb danas spoji sa "orlićima" u baražu, jasno je da nas čeka spektakularni okršaj za tu kartu, jednu od sedam, koja vodi na Evropsko prvenstvo, koje će se sledećeg juna igrati u Izraelu.

Selektor Aleksandar Janković je istakao da nema posebnih želja pred izvlačenje, pošto na ishod ne može da utiče. Fudbaleri, pak, imaju spisak (ne)poželjnih rivala, iako kada se pogleda lista mogućih rivala, stiče se utisak da je, posle Španije, sve manje-više isto.

- Slažem se da bi bilo dobro da izbegnemo "crvenu furiju", a za ostale selekcije nemam posebne želje, svi su timovi približne snage. Mogu da obećam u svoje i u ime saigrača da ćemo se žestoko boriti za plasman na EP, ko god da nam bude protivnik u baražu - kaže golman Branimir Aleksić.

Identičnu želju ima i bombarder mlade reprezentacije Saša Marković.

- Nikako ne bih voleo da nam Španija bude protivnik, mislim da je razumljivo što svi "beže" od nje. Po meri bi nam bila Italija. Ali šta god da bude danas na žrebu, mi ćemo se boriti svom snagom, kad već mi nismo nosioci u ovom baražu, da omogućimo narednoj generaciji da ima tu povlasticu - kaže Saša Marković.

Žreb je u Nionu danas u 14.00, mečevi su na programu 12. i 16. oktobra, izvlačenje grupa za EP je zakazano za 28. novembar, dok će se Šampionat u Izraelu igrati od 5. do 18. juna.

POKLAPANjA SA A TIMOM
NI termin baraža ni Evropsko prvenstvo ne mogu da se u ovom ciklusu mimoiđu sa akcijama A reprezentacije. U danima kada se igra dvomeč doigravanja, naša najjača selekcija se sastaje sa Belgijom i Makedonijom. Čak i za vreme EP u Izraelu opet će se igrati kvalifikaciona utakmica seniora, pošto se Srbija 7. juna u Briselu sudara ponovo sa Belgijom. Tako da je već sada jasno da i ako se "orlići" plasiraju na Šampionat, selektor neće moći da računa na apsolutno sve raspoložive snage u uzrastu do 21 godine.

ŠEŠIR 1
Španija
Engleska
Francuska
Nemačka
Holandija
Češka
Italija

ŠEŠIR 2
Srbija
Švedska
Švajcarska
Rusija
Danska
Slovačka
Norveška
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: