Nazad

PARIZ: Može li Janko do trofeja?

Izvor: Mondo - Sport - Četvrtak 01.11.2012 - 22:16

Janko Tipsarević savladao Huana Monaka 2:1 (6:3, 3:6, 6:3) i u četvrtfinalu će igrati protiv Marejevog dželata. Obezbedio učešće na Mastersu u Londonu.

Tipsarević

Jednim udarcem nekoliko muva!

Tipsarević se pobedom nad Huanom Monakom 2:1 (6:3, 3:6, 6:3) plasirao u četvrtfinale Mastersa u Parizu i obezbedio učešće na završnom Mastersu u Londonu. Janku su na ruku išli i rezultati nekih drugih mečeva, odnosno porazi tenisera koji su imali šanse da odu u London.

Izgubili su i Miloš Raonić (od Tomaša Berdiha) i Nikolas Almagro (od Žo Vilfreda Conge), tako da će Janko igrati u O2 Areni u Londonu.

Uz to, Tipsarević bi u Parizu mogao i do trofeja, jer mu je put otvoren, pogotovo posle ispadanja Novaka Đokovića, Endija Mareja i Huana Martina del Potra (izgubio od Majkla Ljodre 0:2).

Jedini teniseri koji su ostali na turniru, a već su osvajali Masters u karijeri jesu Tomaš Berdih i Žo Vilfred Conga.

Tipsarević je dobro odigrao prvi set, kontrolisao je igru, napravio brejk u šestom gemu i sebi olakšao posao. U drugom setu, međutim, Argentinac je poboljšao igru i uzvratio je Srbinu na isti način - brejkom u šestom gemu posle velike borbe.

Janko je tada iskalio bes na reketu, nakon što je pogrešio u narednom gemu. To kao da je trglo srpskog tenisera pa je kod 3:5 z Monaka imao i brejk loptu, ali je najpre promašio bekhend paralelu, a potom napravio još dve neiznuđene greške i izgubio set.

Ključnu prednost u trećem setu Janko je napravio u...pogađate...šestom gemu! Poveo je 4:2, potom 5:2, a Monako je uspeo samo da za koji minut odloži neminovno.

Tipsarević će u petak za plasman u polufinale igrati protiv senzacionalnog češkog tenisera Jeržija Janovica, koji je posle Kolšrajbera i Marina Čilića, izbacio i Endija Mareja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: