Nazad

Partizan ide dalje

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI - Sport - Nedelja 09.09.2012 - 13:53

Bivši trener Partizana Lotar Mateus u intervjuu za „Večernje novosti“ rekao je da je uveren da će ’crno-beli’ prezimiti u Evropi.

partizan

Šampion Srbije izborio je plasman u Ligu Evrope, a protivnici u grupnoj fazi biće mu milanski Inter, Rubin iz Kazanja i Neftči iz Azerbejdžana.

„Grupa je naizgled nezanimljiva, možda se nekome čini da će posao biti lak za Inter. Ali, neće. Realno, Partizanu je u ovoj grupi najveća prepreka upravo Inter“, rekao je Mateus.

„Ako se postavi dobra taktika, u ovoj grupi mogu nijanse da odlučuju. Verujem da Partizan može da bude među dve prvoplasirane ekipe i ode dalje. Skoro svakodnevno sam na vezi sa prijateljima u Beogradu, znam šta se događa u srpskom fudbalu, pratim Partizan, a sigurno ću doći i na mečeve u Milanu i Beogradu. Takve prilike se ne propuštaju“, dodao prvi trener u istoriji ’crno-belih’ koji ih je odveo u Ligu šampiona.

Mateus je, zanimljivo, igrao za Inter baš protiv Partizana u osmini finala Kupa UEFA 1990. godine, i baš on je bio strelac na oba meča, posle kojih je milanski tim otišao dalje.

„Sećam se novembra 1990. kao da je juče bio. Počeli smo utakmicu očajno, Partizan je promašio nekoliko sjajnih prilika“, podseća Mateus na Milana Đurđevića i ono što se retko propušta, pa i pred Valterom Zengom koji je tada odbranio ’neroazure’, koji su golovima Mandorlinija i Bjankija napunili mrežu Beograđana, „Teren u Milanu bio je katastrofalan, ali smo po pravom blatu zaigrali i revanš. Kada o ovim utakmicama razmišljam iz današnje perspektive, prava je senzacija kako su bila kvalitetna oba meča. Toliko trčanja, toliko borbe, napadačkog fudbala“.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: