Nazad

Partizan ili CZ, ko dobija derbi?

Izvor: B92 - Sport - Nedelja 11.11.2012 - 09:23

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde u nedelju od 21 čas u dvorani „Pionir“ igraće prvi ovosezonski ’večiti derbi’ u okviru osmog kola regionalne ABA lige.

ilustracija

’Crno-beli’ su trenutno prvi na tabeli sa skorom 6-1, ali su uzdrmani porazom od Bamberga u Evroligi, posle kojeg su im znatno smanjene šanse za prolaz u Top 16 fazu.

Takođe, od kraja tog meča do početka derbija proći će manje od 48 sati i trener Duško Vujošević imaće delikatan zadatak da oporavi igrače.

Vujošević je izjavio da će njegovi košarkaši pokazati da su u stanju da pokažu snagu u predstojećoj utakmici, dok Vladimir Lučić očekuje težak meč.

Bek ’crno-belih’ Bogdan Bogdanović ne igra već nekoliko utakmica i pod znakom je pitanja za nedeljni duel, dok Zvezda nema kadrovskih problema.

Crvena zvezda u dosadašnjem toku takmičenja igra znatno ispod očekivanja i do sada je zabeležila tri pobede i četiri poraza. Ipak, ekipa Vlade Vukoičića dobila je tri meča u nizu – dva u ABA ligi (MZT i Solnok), kao i duel sa Orleanom u prvom kolu Evrokupa.

Trener Zvezde Vlada Vukoičić izjavio je da će njegov tim pokušati mirne glave da odigra duel sa večitim rivalom.

Partizan je već više od jedne decenije superioran na domaćoj sceni, a u nedelju će imati i podršku navijača, pošto je ekipa Duška Vujoševića nominalni domaćin u Pioniru.

Tradicija jasno govori u korist ’crno-belih’. Do sada su Partizan i Crvena zvezda odigrali 214 utakmica u svim takmičenjima – Zvezda je zabeležila 85 pobeda, pet mečeva završeno je nerešenim razultatom, a 124 puta slavio je Partizan.

’Crno-beli’ su uspešniji u regionalnom takmičenju, pošto su na 18 mečeva zabeležili 14 pobeda. Takođe, Partizan je dobio osam od devet prošlosezonskih okršaja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: