Nazad

Partizan ubedljiv protiv Radničkog

Izvor: B92 - Sport - Ponedeljak 29.10.2012 - 00:05

Košarkaši Partizana pobedili su Radnički u Pioniru sa 91:80, u derbiju 6. kola ABA lige.

partizan

Crno-beli su lakše nego što se očekivalo izašli na kraj sa ekipom Miroslava Nikolića i zabeležili peti trijumf u regionalnoj ligi.

Sa druge strane, Kragujevčani su odigrali znatno ispod svojih mogućnosti i nakon šet kola imaju već četiri poraza.

Tim Duška Vujoševića je perd 5.500 gledalaca od početka do kraja kontrolisao meč i sasvim zasluženo je došao do ubedljivog trijumfa. Ponovo je fantastičan bio kapiten Vladimir Lučić koji je meč završio sa 22 poena, 4 skoka, po dve ukradene lopte i asistencije i indeksom 28.

Najbolju partiju u crno-belom dresu od dolaska pružio je Dru Gordon sa 18 poena i 11 skokova, Gagić je dodao 11 poena, a Vesterman 10 uz tri asistencije. Na drugoj strani po 15 poena ubacili su Vajt i vortington.

Partizan je, predvođenim sjajnim kapitenom Lučićem, od samog starta preuzeo kontrolu nad utakmicom. Duško Vujošević je za razliku od predhodnih mečeva počeo sa Tomasom na plejmejkerom, ali i Milutinovim na centru.

To nije smetalo Partizanu da stekne rano vođstvo (7:2), a nakon trojke Lučića u 7. minutu imao je i plus sedam (16:9). Kapiten crno-belih je u prvoj deonici ubacio čak 10 poena, ali Radnički se brzo vratio sa pet vezanih poena.

Finiš prve deonice ipak je pripao Đorđu Gagiću i crno-belima. Centar Partizana postigao je brzih pet poena, dobar je bio i Gordon sa nekoliko asistencija i ekipa Duška Vujoševića je dobila prvi kvartal sa najvećih 25:16.

Gagić je seriju nastavio i u drugoj deonici, brzo je stigao do dvocifrenog broja poena, a na drugoj strani Radničkom ništa nije polazilo za rukom.

Partizan je bio dominantan u skoku, lako je postizao poene pod košem Kragujevčana a nakon trojke Vestermana u 15. minutu imao je i velikih 19 razlike – 37:18. Usledio je odgovor gostiju koji su u naredna tri minuta napravili veliku seriju 16-3 i 90 sekundi pred poluvreme Radnički je ponovo imao aktivan rezultat – 40:34.

Tada je stvari u svoje ruke preuzeo ponovo maestralni Lučić koji je prvo ubeležio asistenciju a zatim krađu i zakucavanje i Partizan je vratio dvocifrenu prednost na poluvremenu (46:35).

Uspeli su Kragujevčani početkom drugog poluvremena da ponovo spuste minus ispod deset poena, ali ništa više od toga. Razigrali su se Dru Gordon i Dragan Milosavljević, odbrana crno-belih je odlično funkcionisala, pa je Partizan pred odlučujućih deset minuta imao plus 14 – 68:64.

Partizan je početkom poslednje deonice nakon nove trojke Lučića ponovo stigao do najvećih plus 19 (75:56) i tada je i rešen ovaj duel. Radnički je do kraja samo ublažio poraz i u nastavku će morati da popravi igru ukoliko želi da izbori plasman u Evropu što je bio cilj pred početak sezone.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: