Nazad

PEKING: Ide Jelena

Izvor: Mondo - Sport - Utorak 02.10.2012 - 12:18

Srpska teniserka savladala i drugu prepreku na turniru u Pekingu.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovićeva je izborila plasman u osminu finala turnira u Pekingu.

Ona je u drugoj rundi takmičenja ubedljivo savladala Rumunku Moniku Nikolesku sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1. Do druge pobede u Kini stigla je posle 76 minuta igre.

Džej Džej nije imala mnogo problema. Od početka duela je diktirala tempo i kontrolisala situaciju na terenu, pa je protivnici, koja na WTA listi zauzima 44. mesto, prepustila tek tri gema. Pobeda srpske teniserke mogla je biti i ubedljivija, budući da je ikoristila šest od 11 brejk lopti.

Jankovićeva će se u osmini finala sastati sa Karlom Suarez Navaro iz Španije, koja je eliminisala četvrtu teniserku sveta Petru Kvitovu (6:3, 6:2).

Jelena i Suarez Navaro do sada su odigrale pet mečeva i srpska teniserka je ostvarila četiri pobede. Španska teniserka, 46. sa WTA liste, slavila je samo jednom, na poslednjem duelu odigranom ove godine u Madridu.

Dan ranije plasman u osminu finala ostvarila je i Ana Ivanović, koja je pobedila Varvaru Lepčenko (4:6, 7:5, 6:1) i ona će se sastati sa Rominom Oprandi iz Švajcarske, koja je bila bolja od Kamile Đorđi iz Italije - 7:5, 6:2.

Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 4,82 miliona dolara, a pobednici će pripasti ček na 848.000 dolara.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: