Nazad

Petorica srpskih biciklista na SP

Izvor: B92 - Sport - Utorak 18.09.2012 - 07:39

Selektori seniorske i juniorske biciklističke reprezentacije Radiša Čubrić i Saša Gajičić odredili su vozače za Svetsko prvenstvo u Holandiji.

biciklizam

Šampionat sveta počeo je u nedelju, a trajaće do 23. septembra.

U eliti će startovati samo Nebojša Jovanović, Nikola Kozomora će biti naš jedini predstavnik među vozačima do 23 godine, dok će se u juniorskoj konkurenciji takmičiti Miloš Borisavljević, Marko Polimirac i Stefan Stefaniović.

„U Savezu su razmišljali da ne pošaljamo nikoga za drumsku trku u eliti i oštro sam se usprotivio takvoj politici“, rekao je Čubrić, „Staza jeste teška i biće sigurno mngo odustajanja, čak procenjujem da trku neće završiti više od polovine učesnika, a prijavljeno je oko 200. Ako Jovanović završi trku biće to svakako lep uspeh i na to računam pošto mu je forma dobra“.

Naši biciklisti su zahvaljujući rezultatima sakupili sa po tri mesta u eliti i među vozačima do 23 godine, kao i četiri za juniore, ali je odlučeno da se ne iskoriste sve vize.

„To je dobijeno na osnovu UCI rang liste nacija i u ovoj teškoj eknomskoj situaciji i sam plasman sa toliko biciklista je ogroman uspeh našeg sporta. Dvojica koji su doneli i najviše bodova Stević i Kasa su sa klubom u Kini na trci i na njih nisam računao. Što nismo imali vozače da ih zamene, osim Jovanovića, je realan odraz stanja u našem biciklizmu, gde je usavršavanje i prirema biciklista za mnoge manifestacije pala isključivo na leđa Saveza, a klubovi koji su i sami teško pogođeni besparicom, nisu u stanju da kvalitetnije i bolje rade i preuzmu deo tih obaveza. Zato i objektivno nemamo spremne vozače da popune sva raspoloživa mesta“, naglasio je Čubrić.

Vozači do 23 godine startovaće u subotu, a elita i juniori dan kasnije. U najjačoj konkurenciji voziće se 261 kilometara, do 23 godine 177,1, a kod juniora 128,8 kilometara.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: