Nazad

Platini: Srbija već ima žuti karton

Izvor: Tanjug - Sport - Sreda 24.10.2012 - 08:59

Predsednik UEFA Mišel Platini nagovestio je oštre kazne za Srbiju zbog incidenata u Kruševcu, rekavši da naša zemlja "već ima žuti karton".

ilustracija

On je u Parizu novinarima rekao da na globalnom nivou rasizam nije lako rešiv problem, ali da UEFA čini sve što je u njenoj moći.

UEFA sa našla pod pritiskom britanske javnosti i zvaničnika posle incidenata na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske prošle nedelje u Kruševcu.

"Pregledaćemo sve izveštaje, imamo televizijske snimke, disciplinska tela već rade na tom slučaju. Međutim, mi smo još ranije Srbiji dali žuti karton. Rasizam je proble, mi se borimo, to sam i poručio britanskom premijeru Dejvidu Kameronu kada mi se obratio povodom ovog slučaja", rekao je Platini.

Evropska kuća fudbala pokrenula je disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza obe zemlje, a istragu je pokrenula i srpska policija.

Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je prošle nedelje u revanšu baraža izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrači i pojedinih članovi stručnih štabova dve selekcije. Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.

Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vredjali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogodjen kamenom.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: