Nazad

Pobeda Juventusa sumnjivim golom

Izvor: B92 - Sport - Nedelja 28.10.2012 - 19:26

U prvoj utakmici devetog kola Serije A koja je odigrana u nedelju Juventus je na Siciliji pobedio Kataniju sa 1:0 (0:0).

juventus

Jedino gol na meču postigao je Čileanac Arturo Vidal u 57. minutu, iako je kada mu je Mirko Vučinić dodao loptu jednom nogom bio u ofsajdu.

Juventus se posle osme pobede učvrstio na prvoj poziciji na tabali sa 25 osvojenih bodova od mogućih 27. "Stara dama" je nastavila neverovatan niz od 48 utakmica u Seriji A bez poraza, a rekorder je Milan sa 58 utakmica u periodu od 1991. do 1993. godine.

Golman i kapiten Juventusa Đanluiđi Bufon je odigrao svoj 500. prvenstveni meč, 332. u dresu Juventusa, dok je 168 nastupa zabeležio za Parmu.

Utakmicu je obeležio i sudija Đervasoni jer je pored postignutog gola Juventusa iz ofsajda, u 27. minutu poništio regularan gol Bergesija, iako je glavni sudija prvo pokazao rukom na centar, ali je zatim posle konsultacija sa pomoćnim sudijom poništio gol.

 Fudbaleri Katanije su u prvom poluvremenu zaradili čak pet žutih kartona, a Markeze je posle drugog žutog morao da napusti igru u 67. minutu pa je fudbalerima iz Torina bilo lakše da sačuvaju minimalnu prednost. Juventus je u utorak u trećem kolu Lige Šampiona odigrao nerešeno sa prvakom Danske Nordšjelandom (1:1).

 U narednom kolu Juventus dočekuje Bolonju, dok Katanija u Udinama gostuje Udinezeu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: