Nazad

Pobeda Troickog za srpski duel

Izvor: B92 - Sport - Utorak 09.10.2012 - 18:15

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Masters turnira u Šangaju, pošto je pobedio Rusa Mihaila Južnog sa 6:3, 2:6, 6:4.

troicki

To je bio treći Viktorov trijumf u pet mečeva sa Južnim, a do njega je došao uprkos tome što je u odlučujućem setu imao brejk zaostatka.

U drugoj rundi Troicki će igrati sa Jankom Tipsarevićem, a trenutni skor u njihovim mečevima je 1-1. Troicki je u Moskvi 2008. slavio sa 6:3, 6:4, a Janko je bio bolji prošle godine na istom turniru sa 6:4, 6:2.

Već u prvom gemu Troicki je došao do prilike za brejk i već prvu je realizovao. U narednih nekoliko gemova teniseri nisu imali problema na svoj servis, pa je Viktor vodio sa 4:2.

Od tog momenta kreće prava drama – prvo je Troicki propustio dve vezane brejk prilike za dupli brejk viška, a zatim identičnu šansu nije iskoristio ni Rus u sledećem gemu. Konačno, u devetom gemu Viktor je napravio brejk i osvojio prvi set posle 35 minuta igre – 6:3.

Gubitak prvog seta nije obeshrabrio 30-godišnjeg Južnog, koji je već na početku drugog seta napravio brejk. Potom je nastavio sa dobrom igrom, imao je brejk šansu za vođstvo od 3:0, ali se Viktor nekako držao u igri.

Međutim, ono što nije tada, Južni je učinio sedmom gemu – napravio je brejk za prednost od 5:2 i potom je bez izgubljenog poena okončao set.

I u trećem setu Južni je prvi stigao do brejka, pošto je u trećem gemu bez izgubljenog poena osvojio gem na servis Troickog i poveo sa 2:1.

Za razliku od drugog seta, Viktor je uspeo da se vrati i u šestom gemu došao je do tri vezane brejk lopte. Uspeo je da realizuje treću i da izjednači na 3:3.

Troicki je nastavio da vrši pritisak na servis Južnog i u desetom gemu stvorio je dve uzastopne meč lopte, iskoristio je već prvu i završio meč za jedan čas i 57 minuta igre.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: