Nazad

Pobede Levantea, Granade i Bilbaa

Izvor: B92 - Sport - Ponedeljak 08.10.2012 - 00:07

Fudbaleri Levantea napravili su malo iznenađenje savladavši gradskog rivala Valensiju posle više od pet godina, a tek drugi put u istoriji.

ilustracija

Domaći tim slavio je minimalnim rezultatom, a derbi Valensije odlučio je Obafemi Martins pogotkom u 22. minutu, na asistenciju golmana Gustava Munua.

Valensija je dominirala u predgrađu, posebno u prvih 20 minuta, ali ih je neočekivan gol Martinsa "sasekao", te do kraja meča nisu uspeli da probiju "bunker" rivala, iako su u finišu imali nekoliko dobrih šansi.

Jedini gol postignut je posle ispucavanja Mure, Martins je grudima primio loptu i usmerio je u kazneni prostor, sjajno se zagradio, pustio da lopta odskoči jednom, a onda je zakucao iza nemoćnog Guaita.

Valensija je tako i treći poraz, pa i dalje ima samo osam bodova. Levante je trećom pobedom prestigao rivala i ima dva boda više. Oba tima su u drugom delu tabele.

Atletik je u Bilbau došao tek do druge pobede u šampionatu, pošto je golom Adurica na asistenciju De Markosa u 12. minutu pobedio Osasunu.

Maljorka je do ovog kola imala sve tri pobede kod kuće, a Granada sva tri poraza na strani. Međutim, Andalužani su na Balearima došli do druge ligaške pobede rezultatom 2:1. El Arabi je iz penala doneo prednost Granadi, prednost je duplirao Torhe, a Hemed je u završnici dao počasni gol za Maljorku.

Primera, 7. kolo:
Levante – Valensija 1:0
Martins 22
Maljorka – Granada 1:2
Hemed 86 - El Aravi 65 (pen), Torhe 76
Atletik Bilbao – Osasuna 1:0
Aduric 12
Barselona – Real Madrid 2:2
Mesi 31, 61 - Ronaldo 23, 66
21.30 Atletiko Madrid – Malaga

subota:
Rajo Valjekano - Deportivo 2:1
Saragosa - Hetafe 0:1
Valjadolid - Espanjol 1:1
Betis - Real Sosijedad 2:0

petak:
Selta - Sevilja 2:0

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: