Nazad

Počelo ekipno prvenstvo u šahu

Izvor: B92, Beta - Sport - Utorak 18.09.2012 - 07:50

U Valjevu je u ponedeljak uveče počelo ekipno prvenstvo Srbije u šahu u obe konkurencije, uz učešće po 11 klubova.

Šah

Prvo kolo obležili su derbi mečevi, u kojima je Novosadski ŠK pobedio Vodovod iz Kragujevsa sa 3,5:2,5 u muškoj, odnosno BAS iz Beograda slavio protiv Radničkog iz Rudovaca sa 2,5:1,5 u ženskoj konkurenciji.

Robert Markuš i Dušan Popović doneli su pobedu Novosađanima iako je Ivan Ivanišević brzo savladao Bojana Vučkovića, dok su Dragan Šolak i Gabriel Sargisjan na prvoj tabli povukli 85 poteza a konačan ishod ipak je bio remi.

Mec BAS-Radnički odlučila je partija na četvrtoj ploči u kojoj je Maja Veličkovski Nedeljković savladala Milu Nikolić, dok su tri preostale partije završene remijem.

Rezultati prvog kola:
muškarci: Crvena zvezda-BŠK Romantičari 3,5:2,5, Jugović-Niš 3,5:2,5, Novosadski ŠK-Vodovod 3,5:2,5, Radnički-Lasta 2:4, Spartak-VŠK Sveti Nikolaj 2,5:3,5. Slobodan je bio Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca.
žene: Zlatar-Jugović 2:2, Rudar-Novosadski ŠK 3,5:0,5, Nestor-Požarevački ŠK 4:0, BAS-Radnički 2,5:1,5, Šahmatni kružok-Jelica 0,5:3,5. Slobodan je bio beogradski Rad.

Drugo kolo igra se u utorak, a prvenstvo se završava 27. septembra. Titule brane BAS u ženskoj i Novosadski ŠK u muškoj konkurenciji.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: