Nazad

Potpredsednik FIFA: Izbaciti Srbiju

Izvor: B92, BBC - Sport - Subota 20.10.2012 - 10:29

Potpredsednik FIFA Džim Bojs za BBC je rekao da se nada da će UEFA drastično kazniti Srbiju zbog ponašanja navijača u Kruševcu u utorak.

ilustracija

Duel mladih reprezentacija Srbije i Engleske u baražu za Evropsko prvenstvo završen je pobedom gostuju sa 1:0, su umesto rezultata u prvi plan izbila dešavanja sa kraja utakmice, kada je došlo tuče na terenu, a u celoj pometnji bilo je i rasističkog skandiranja.

„UEFA bi trebalo oštro da kazni Fudbalski savez Srbije. Mislim da bi trebalo da igraju utakmice pred praznim tribinama, a čak se zalažem i da dobiju suspenziju sa narednih međunarodnih takmičenja“, rekao je Bojs, „Ovo nije prvi put da gledamo ovakve slike iz Srbije, koja ima veliki problem sa rasizmom. Kao veliki protivnik rasizma, u bilo kakvom obliku, smatram da bi UEFA trebalo drastično da kazni Srbiju“.

UEFA je povodom svih dešavanja u Kruševcu pokrenula postupak i protiv Srbije i protiv Engleske, a konačnu odluku doneće 22. novembra. Uprkos tome što delegat utakmice ni jednom rečju nije pomenuo rasističke povike, Bojs ističe da se nada da Srbija neće biti kažnjena samo novčano.

„Istorija nas je naučila da novčane kazne jednostavno nisu dovoljne, da nemaju veliki učinak. Kreteni koji izazivaju takve probleme ne zanima fudbal, ali ni to što će klub i Fudbalski savez morati da plati visoku odštetu zbog njihovog sramnog ponašanja. UEFA mora da preduzme neke ozbiljne mere, naročito protiv Srbije“, naglasio je Bojs.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: