Nazad

Prvak ubedljiv, Peković odličan

Izvor: B92 - Sport - Utorak 06.11.2012 - 09:20

U NBA ligi u noći između ponedeljka i utorka odigrano je osam mečeva, a veče su obeležili ubedljivi trijumfi Majamija, Dalasa i Njujorka.

ilustracija

Majami je slavio protiv Finiksa sa 124:99, Dalas je bio bolji od Portlanda sa 114:91, dok je Njujork pobedio Filadelfiju drugi dan zaredom, sada sa 110:88.

U ostalim mečevima, pobede su ostvarili Minesota, Memfis, San Antonio, Sakramento i Klivlend.

Aktuelnog šampiona su protiv Finiksa predvodili Lebron Džejms i Dvejn Vejd. Džejms je meč završio sa 23 poena i 11 skokova, dok je Vejd zabeležio poen manje i šest asistencija. Odličan je bio i Kris Boš sa 18 poena, dok se kod Sansa istakao Šenon Braun sa istim učinkom. Luis Skola dodao je 15 poena i osam skokova.

Dalas je protiv Portlanda, isto kao Majami, došao do svoje treće pobede u četiri susreta, a sjajnu partiju pružio je O Džej Mejo, koji je za svoj rođendan postigao 32 poena i bio najefikasniji među Makveriksima. Kris Kejman postigao je 16 poena i šest skokova, dok je Deren Kolison imao 14 poena i 13 skokova. Kod Trejl Blejzersa, po 20 poena upisali su Lamarkus Oldriž, koji je imao i sedam skokova, i Vesli Metjuz. Na terenu se u poraženoj ekipi našao i Saša Pavlović, koji je za skoro 18 minuta postigao tri poena i imao dva skoka i jednu asistenciju.

Drugo veče zaredom, Njujork je slavio protiv Filadelfije, samo što je to protekle noći bilo značajno ubedljivije. Ponovo je najbolji u timu Niksa bio Karmelo Entoni, koji je postigao 21 poen i imao sedam skkokova, dok je najveću pomoć imao u Džej Aru Smitu, sa 17 poena i sedam skokova. Odličan je bio i Roni Bruer sa 13 poena i deset skokova, dok su se kod 76-ersa sa po 14 poena istakli Dorel Rajt i Tadeus Jang. Rajt je imao devet skokova, a Jang jedan više od njega.

Minesota je protekle noći slavila protiv Bruklina sa 107:96, a najzaslužniji za drugi trijumf Timbervulvsa u tri meča bio je bivši igrač Partizana Nikola Peković, koji je postigao 21 poen i imao sedam skokova. Andrej Kirilenko dodao je 16 poena i deset skokova, dok je isti broj poena postigao i Čejs Badindžer. Kod Netsa, Džo Džonson je postigao 19 poena, jedan više od Derona Vilijamsa, koji je imao i 13 asistencija.

San Antonio je sa 101:79 bio bolji od Indijane zahvaljujući sjajnoj timskoj igri i tome što su čak petorica igrača imala dvocifreni učinak. Najbolji među njima bio je Geri Nil sa 17 poena, dok su Tim Dankan i Dežuan Vler postigli po 14 poena i imali po 11 skokova. Kod Pejsersa, Džordž Hil je postigao 15 poena.

Jedno od iznenađenja večeri priredio je Klivlend, koji je u Los Anđelesu pobedio Kliperse sa 108:101. Dion Vejters bio je najzaslužniji za taj trijumf sa 28 poena, dok je Kajri Irving dodao 24. Sjajnu partiju ponovo je imao i Anderson Varežao sa 15 poena i isto toliko skokova, dok je kod Klipersa Blejk Grifin postigao 20 poena i imao šest skokova.

U preostale dve utakmice, Memfis je bio bolji od Jute sa 103:94, dok je Sakramento slavio protiv Golden Stejta sa 94:92.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: